El Consorci Provincial de Bombers de Castelló activa els recursos per combatre el temporal

610
Bombers Castelló Nevades
PUBLICITAT

Els cossos han preparat un ampli dispositiu de mitjans humans i materials

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) ha preparat de forma immediata un ampli dispositiu per fer front al temporal de nevades dels propers dies. Des d’ahir ja s’han activat 8 ‘equips saler’ per actuar forma preventiva en les zones amb possibilitat de gelades. 

Els bombers de la província de Castelló comptaran amb un dispositiu inicial que s’anirà ampliant de manera progressiva en els següents dies, i en mesura de les necessitats. L’equip està conformat per 18 màquines llevaneu, 8 ‘vehicles saler’ i 30 vehicles auxiliars. D’altra banda es proveirà de 250 tones de sal i 200 efectius humans diaris. També estarà a disposició de l’equip una moto de neu de rescat i un ATV (All Terrain Vehicle), automòbil que s’adapta a la superfície quan el terreny no hi és favorable. 

Els parcs i cosso involucrats seran: el parcs de bombers de Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe; la Unitat de Rescat de Muntanya (URM); els parcs de bombers voluntaris de Morella, Benassal, Llucena del Cid, Atzeneta i Onda; la Unitat de Maquinària Pesada i Logística (UML); i els efectius de Protecció Civil de tota la província de Castelló.

El CPBC demana als ciutadans i ciutadanes que extremen la precaució a l’hora d’utilitzar els distints sistemes de calefacció per evitar possibles incendis en les llars; així com no programar activitats de muntanya i evitar circular per carreteres afectades per la neu. El col·lectiu recomana seguir totes les actualització de l’Agència Estatal de Meteorologia, així com les xarxes de comunicació oficials de la Generalitat Valenciana.