El Consorci Provincial de Bombers atén 60 emergències derivades del temporal de vent en 38 municipis

50
  • Efectius de bombers sufoquen diversos incendis de vegetació relacionats amb el vent, entre ells el de la Serra d’en Galceran
  • Rubio: “Posem tots els mitjans per a donar la millor resposta i atendre les incidències en qualsevol punt de la província”

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló, dependent de Diputació, ha actuat en un total de 60 serveis derivats del temporal de vent, des de les 8.00 hores del passat dissabte i fins a aquest matí. Els Bombers de Diputació han actuat en un total de 38 municipis de la província, destacant els casos de la Vall d’Uixó, amb cinc serveis, i altres municipis que acumulen tres serveis cadascun, com són Sant Mateu, Atzeneta, Nules, Llucena i Orpesa.

El diputat delegat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “han sigut unes jornades d’intens treball pel qual agraïsc la professionalitat dels nostres efectius. Posem tots els mitjans per a donar la millor resposta i servei antenent les situacions d’emergència que el vent ha provocat en qualsevol punt de la província”.

Respecte a la tipologia, destaquen sobretot els serveis per retirada d’arbres caiguts a la via pública, camins i carreteres, que concentren un total de 27 serveis. Segueixen els 11 serveis per retirada de xapes metàl·liques i teulades, i a continuació es trobarien els nou serveis per sanejaments de façanes. Destaca en aquest sentit la retirada d’un mur a la Vall d’Uixó que va caure sense provocar ferits, i la caiguda d’una cornisa completa d’un edifici de Toràs, que es va precipitar sobre diversos cotxes. Allí, els bombers van rescatar amb vida un gos de l’interior d’un cotxe. També s’ha treballat en la retirada de 6 cartells publicitaris o de comerços. La resta de serveis s’han dedicat a la retirada d’altres elements com fanals o pals elèctrics.

Incendis de vegetació

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha actuat en diversos incendis de vegetació ocorreguts aquest cap de setmana, destacant l’incendi forestal ocorregut a Serra d’en Galceran.

El fort vent que bufava en la zona va ser el principal problema per al seu control, arribant a impossibilitar l’actuació de mitjans aeris.

L’avís es va rebre a les 16.15 hores i van ser mobilitzats dues dotacions de bombers i 5 unitats de bombers forestals, un coordinador i un tècnic forestal. La ràpida intervenció va possibilitar que a les 21.15 es poguera donar per controlat. En aquests moments, segueixen en la zona dues unitats de bombers forestals, i si no canvien les condicions, l’incendi podria donar-se per extingit al llarg del dia.