El Consorci Provincial de Bombers aprova sense vots en contra un pressupost de 22,6 milions d’euros per a 2023 que contempla l’activació de la carrera professional

510
PUBLICITAT

L’Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers ha aprovat en la Diputació de Castelló sense cap vot en contra el pressupost de l’organisme per a l’any 2023, que ascendeix a 22.611.068,29 euros i representa un increment de 757.855,98 euros (+3,47%) respecte a 2022. Ha sigut en un acte que ha estat presidit pel president de la Diputació, José Martí, al qual també han assistit el president del Consorci, Abel Ibáñez; el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, i alcaldes de municipis de la província.

Es dona la circumstància que el Capítol I, destinat a despeses de personal, representa el 70,07% del pressupost, ja que supera els 15,8 milions d’euros, el que suposa un increment del 6,6% i quasi un milió d’euros respecte a l’exercici anterior (+981.562.29 euros). Ací es contempla la reserva d’una partida de més de 200.000 euros per a l’aplicació de la carrera professional, negociada al llarg del present exercici per l’equip de govern i els representants sindicals.

Quant al Capítol VI d’inversions, s’ha consignat una quantitat d’una mica més de dos milions d’euros per a escometre entre altres inversions la compra de dos tot terrenys forestals, un camió bomba nodrissa lleugera i una furgoneta de risc químic, adquisició de maquinària i instal·lacions tècniques, equips de comunicacions, material de Protecció Civil o la construcció d’una helisuperficie a Sorita del Maestrat.

Reforma del parc de Nules i passarel·la en Teresa

També es contempla una inversió de més de mig milió d’euros per a la reforma integral del parc de bombers de Nules i la construcció d’una passarel·la en Teresa, valorada en més de 66.000 euros per a facilitar el pas de vehicles pesants a casa que calga realitzar labors d’extinció d’incendis.

Enfortir encara més al cos de bombers

Al final de l’Assemblea General, el president de la Diputació, José Martí, ha assenyalat que «continua la decidida aposta de l’actual equip de govern progressista de la institució provincial que conformen PSPV-PSOE i Compromís per enfortir tot tot el que sigui possible a Bombers Diputació Castelló, el nostre autèntic ‘buque insignia’, que sempre ix al rescat de la ciutadania quan es produeixen incendis tan virulents com els registrats el passat estiu, forts episodis de pluges o un altre tipus de sinistres, que requereixen d’una ràpida i eficaç resposta dels nostres bombers». Martí ha volgut reconéixer també la constant implicació de la Generalitat Valenciana amb el Consorci Provincial de Bombers de Castelló.

A més, el president ha felicitat el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, per «l’eficaç gestió que està duent a terme en una àrea molt complexa, en la qual any a any s’estan obtenint millors resultats».