El Consorci invertirà 113.00 euros en maquinària trituradora per a mantindre en bon estat els camins rurals i facilitar l’accés dels bombers en cas d’incendi

437
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Consorci Provincial de Bombers ha donat llum verda definitiva hui a la modificació del seu pressupost de 2022 per la qual s’autoritza l’adquisició de maquinària destinada a millorar l’estat dels camins i pistes rurals perquè en cas d’incendi l’accés dels bombers i els seus equips materials resulte molt més ràpid i senzill.

Després de l’acord de hui el Consorci procedirà a la compra d’una fresadora forestal i una fulla anivelladora. Es tracta de material que es connecta a un tractor per a triturar pedres de grans dimensions, terra i tot tipus de material que puga trobar-se en els camins rurals, i anivellar posteriorment el ferm.

L’objectiu, assenyala el president Martí, «és dotar del material necessari als bombers perquè la resposta davant una situació de crisi siga ràpida i eficaç».

En el transcurs de l’Assemblea General el president també ha fet referència a l’incendi declarat divendres passat a Caudiel per a lloar «la professionalitat i eficàcia dels bombers de la Diputació i dels bombers forestals de la Generalitat Valenciana», que va permetre estabilitzar i controlar el foc en vint-i-quatre hores.

En la sessió de hui també s’ha aprovat el conveni de col·laboració entre el Consorci Provincial de Bombers i l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta enfront de les Emergències per a l’encàrrec de la gestió dels mitjans del Servei de Bombers Forestals de la Província de Castelló. Un conveni que segons Martí, «contribueix al fet que la coordinació entre la Diputació i el govern autonòmic siga la màxima possible» i que «redunda en benefici del conjunt de la ciutadania».