El Consorci dels Tres Reis treballa en la creació de rutes turístiques i adjudica la realització d’un portal web i continguts infogràfics

394
Reunió Ruta dels Tres Reis
PUBLICITAT

 

Reunió Ruta dels Tres Reis

-Nota de premsa-

Els alcaldes de Morella, Alcanyís i Tortosa, Rhamsés Ripollés, Juan Gràcia i Ferran Bel, així com tècnics dels tres consistoris i de les empreses que participaran en el projecte “Ruta dels Tres Reis”, s’han reunit avui al consistori de la localitat castellonenca. L’objectiu era aprovar la creació i el disseny de les rutes i adjudicar diferents serveis relatius a l’execució de tres fases del projecte. Així, les tres localitats continuen treballant en la promoció conjunta de caràcter cultural i de turisme actiu.

En la trobada de treball s’han constatat els avanços que s’estan produint en aquest projecte, després que l’any passat es decidirá reactivar, després de més d’una dècada paralitzat. En aquesta reunió, s’ha mostrat la imatge de la “Ruta dels Tres Reis”, així com diferents accions que es realitzaran en el futur, que pròximament es donaran a conèixer. Destaca l’impuls de rutes relacionades amb el patrimoni històric-artístic i amb el turisme verd. Així, es planteja posar en marxa el Camí dels “Últims Càtars”, el Passeig de les Forticaciones i les rutes del Sefarad, Cabrera i el Gòtic. En aquesta primera fase del projecte també es pretén desenvolupar paquets turístics, generar una agenda comuna o implicar els sectors privats de les tres poblacions per fer un “Passaport Ruta”. La segona és la que té a veure amb el desenvolupament de la imatge de les diferents rutes, la creació d’un portal web i la realització de continguts infogràfics. Finalment, la tercera de les fases consistirà en el desenvolupament d’aplicacions per a mòbils i tablets que permitisquen descarregar tracks, geolocalitzar les diferents rutes i mostrar tota l’oferta de les tres zones. Aquestes fases s’han adjudicat avui a les empreses Gubiana dels Ports, SL , Iniciatives Turístiques Morella, SL i Servitur dels Ports, SL.

El primer edil morellà, Rhamsés Ripollés, ha afirmat que “la Ruta dels Tres Reis continua avançant per potenciar el turisme cultural i actiu de tres zones molt pròximes i alhora complementàries per als visitants”. També afegia que “en aquests moments de dificultats econòmiques, és molt important unir esforços i realitzar accions conjuntes que ens ajuden a promocionar-nos i, un bon exemple és aquest projecte de col·laboració que uneix tres localitats de diferents comunitats autònomes, però amb vincles comuns al llarg de la història”. A més afegeix que “tenim oportunitats de futur si anem tots de la mà, i els fruits poden ser molt positius tant per a veïns com per a empresaris”.