El Consorci de Residus tornarà més de 100.000 euros a més de 12.000 persones que han reciclat

223

Residus-Nota de premsa-

El Consorci de Residus C1 de la zona nord de Castelló tornarà en el pròxim rebut d’escombraries, que es tramitarà a finals de juliol, un total de 105.500 euros entre les famílies i negocis dels 49 municipis del nord de la província que més van reciclar en 2013. Així s’ha aprovat per unanimitat en la comissió de valoració per a la concessió de subvencions del Consorci.

Així, un total de 12.136 usuaris, el doble que en la passada edició, de la xarxa d’ecoparcs fixos i mòbils del consorci es beneficiaran d’importants descomptes, entre el 5% i el 95% de l’import, en els seus rebuts de la taxa de escombraries gràcies a la innovadora iniciativa ‘Si + recicles, – pagues’ impulsada per la Diputació de Castelló. Un sistema que ha permès durant l’últim any el reciclatge d’una mica més de 10.000 tones de residus, amb un 99,5% d’eficiència ambiental.

El diputat de Medi Ambient i president del consorci C1, Mario García, ha explicat que “l’increment del nombre de persones que reciclen confirma l’èxit de la posada en marxa del sistema per punts per beneficiar de descomptes. Per això, ja estem treballant per implantar aquesta iniciativa en el consorci de la zona sud, on en pocs dies ja disposaran de dos ecoparcs mòbils i un fix dotats d’informatització a manera de proves i amb l’objectiu d’estendre’l en breu a tota la zona i també al consorci de la zona centre “.

Com a dada destacable, cal esmentar que totes les famílies dels municipis menors de 3.000 habitants de la zona nord que han reciclat rebran bonificació, d’acord amb els punts verds obtinguts.

innovadora fórmula
Per fer efectiva aquesta innovadora fórmula, la xarxa d’ecoparcs del consorci disposa d’un sistema informàtic de recompte / pesatge, a través del qual se li assigna un sistema de punts verds a tota aportació de residus a la xarxa. Aquests punts són comunicats al contribuent mitjançant carta, la targeta verda i la web www.consorcicastellonord.com