El consorci de residus Castelló Nord enceta la recollida selectiva a Càlig

272

Dimarts 2 de febrer, al municipi de Càlig, comença el servei de recollida selectiva de residus orgànics del Consorci Castelló Nord, entitat que gestiona els residus dels municipis de les comarques del nord de Castelló. Els contenidors per a aquest tipus de residus ja han estat instal·lats a Càlig, població amb més de 2.000 habitants.

Així mateix, demà, amb motiu de la celebració del mercat setmanal, es realitzarà una activitat informativa i de sensibilització ciutadana, amb la instal·lació d’una carpa del Consorci, perquè les veïnes i veïns de Càlig coneguin de prop totes les característiques i beneficis per al medi ambient d’aquest nou servei de recollida que suposa, a més, un avanç important en la gestió dels residus domèstics. Les activitats divulgatives es prolongaran amb xerrades adreçades als col·lectius ciutadans del municipi i la població infantil amb tallers sobre educació mediambiental i la importància del reciclatge.

L’Ajuntament de Càlig repartirà també demà dimarts entre la població els poals i bosses de dipòsit per a la matèria orgànica i poder facilitar la separació dels residus a les cases. Per al Consorci Castelló Nord és el primer pas d’una planificació d’objectius que pretén avançar al màxim en la recollida i gestió dels residus dels 49 municipis que integren l’entitat.