El Consorci de Pobles Menuts “Els Ports” clausura el taller d’ocupació de gestió forestal

908

-10 Alumnes treballadors s’han format durant els últims sis mesos

El Consorci de Pobles Menuts “Els Ports”, integrat per Todolella, Portell, Ares, Castellfort, Herbers, Palanques i Sorita, ha clausurat el segon taller d’ocupació de neteja i conservació forestal. El taller ha tingut una durada de sis mesos i s’ha desenvolupat en totes les localitats. L’acte de cloenda s’ha celebrat a la Casa de Cultura de Sorita amb la presència de Francisco Javier Porcar, en representació del SERVEF, els alcaldes dels municipis que integren el consorci, el director i el monitor del taller, així com els 10 alumnes treballadors.

Tots han destacat la bona evolució i desenvolupament del taller d’ocupació. En aquest sentit han apuntat que el programa mixt de formació i ocupació ha permès preparar els alumnes per al mercat laboral. A més s’han dut a terme actuacions en tots els municipis que formen part del consorci.

Els treballs realitzats s’han centrat en operacions auxiliars de repoblació, correcció hidrològica, construcció i manteniment d’infraestructures forestals, en tractaments silvícoles, control d’agents causants de plagues i malalties forestals i construcció i manteniment de murs de pedra en sec.

Aquesta formació i treballs pràctics s’han completat amb tasques de prevenció de riscos laborals, ofimàtica i recerca de feina.

El taller ha estat possiblee gràcies als fons europeus, el Servef i les aportacions municipals de les diferents localitats.

Els alcaldes dels municipis integrants del consorci han manifestat la seva voluntat de continuar treballant en aquesta línia per fomentar la formació i l’ocupació a la zona.