El Consorci de Pobles Menuts dels Ports finalitza el Taller d’Ocupació de Neteja i Conservació d’Espais Forestals

697
PUBLICITAT

El Consorci de Pobles Menuts dels Ports ha finalitzat amb èxit el taller d’Ocupació de “Neteja i Conservació de Zones Forestals” que s’ha desenvolupat durant els últims sis mesos a Todolella, Sorita, Palanques, Castellfort, Ares, Portell i Herbers.

1-Neteja de camins
L’acte de cloenda s’ha desenvolupat a Sorita amb la participació dels alumnes, professors i alcaldes dels pobles. En el mateix s’ha he fet entrega dels diplomes acreditatius als 10 alumnes-treballadors que han completat la seva formació. El taller ha suposat la contractació d’aquests alumnes, a més d’un director i un monitor.

Segons paraules del director del taller, José Antonio Cruz “el balanç ha estat molt positiu, els alumnes han adquirit formació i experiència laboral en aquest camp i els servirà per a una possible inserció en futurs treballs en el món laboral”.

El taller ha donat formació i ocupació a 10 alumnes procedents de Cinctorres, Morella. Castellfort, Ares, La Mata, Portell, Villores, Todolella i Sorita. En aquest sentit cal destacar que s’ha integrat a alumnes de municipis de la comarca dels Ports que no conformen el consorci, sense realitzar cap tipus de distinció.

Els ajuntaments pertanyents a l’agrupació de municipis han realitzat un important esforç i aportació econòmica perquè hagi estat possible la formació i la realització del taller.

El taller s’ha desenvolupat entre el 23 de desembre de 2014 i el 22 juny 2015.

-Formació Teòrica i Pràctica

Els treballs duts a terme pels alumnes – treballadors han consistit en la neteja forestal, la reconstrucció de murs de pedra en sec, la conservació i manteniment de zones forestals …

Així mateix han rebut classes tècniques de prevenció de riscos laborals, ofimàtica bàsica, mecànica bàsica d’eines forestals o tècniques de recerca de feina, incloent l’elaboració de currículum vitae i recerca a internet.

El taller ha estat poble gràcies a la col·laboració i aportació de la Generalitat valenciana-Servef, el Fons Social Europeu de la Unió Europea, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i els ajuntaments del Consorci de Pobles Menuts.