El Consorci de Bombers renova els seus acords amb Emergències de la Generalitat per a millorar el servei d’extinció i prevenció d’incendis

581
PUBLICITAT

– L’assemblea general dona llum verd per unanimitat a la reedició d’ambdós convenis que permetran a la província comptar amb més pressupost per a afrontar episodis de focs

El Consorci Provincial de Bombers ha aprovat en assemblea general la renovació dels dos convenis de col·laboració que l’entitat manté amb l’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències. La reedició d’aquests acords es traduirà en un augment dels mitjans materials i humans disponibles per a l’extinció i la prevenció d’incendis forestals a les comarques de Castelló. Això serà possible gràcies a la transferència ‘extra’, per part de la Generalitat, de dos milions d’euros al Consorci castellonenc, que completaran el pressupost de l’ens que enguany supera els 20 milions d’euros.

Tots dos convenis han rebut llum verda per unanimitat dels assistents. D’ells, el primer garantirà la prestació del servei d’extinció d’incendis forestals amb més pressupost. 

Aquestes brigades actuaran durant els mesos de tardor, hivern i primavera en la neteja de zones d’alt risc de focs properes a nuclis poblacionals per a preservar la seguretat de la ciutadania durant la temporada d’incendis. El cost d’aquest servei també es dividirà entre la Diputació i la Generalitat Valenciana, les quals abonaran 945.000 euros cadascuna d’elles.

L’òrgan deliberatiu del Consorci ha aprovat també l’adhesió de la Pobla de Benifassà a Protecció Civil. D’aquesta manera podran recórrer als cossos de voluntaris i fer ús de tot el material sempre que ho requerisquen.