El Consorci de Bombers destina 9 màquines i 60 persones per netejar carreteres

725
PUBLICITAT

Bombers a Palanques

-Nota de premsa-

Des de primera hora d’aquest matí el Consorci Provincial de Bombers ha realitzat un total de 9 màquines llevaneu i 60 efectius que han estat treballant ininterrompudament en les zones dels Ports, Tinença de Benifassà i Alt Maestrat on s’han registrat precipitacions de neu durant la jornada d’avui. Els treballs s’han centrat en netejar diverses vegades les carreteres de tota la zona, encara que a causa de la baixa temperatura de -6º i el fort vent la neu es segueix congelant i cobrint superfície de calçada, de manera que totes les carreteres quedaran amb ús obligatori d’cadenes durant aquesta nit.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “hem posat a disposició dels pobles tots els recursos de què disposem per atendre qualsevol incidència. Treballem per aconseguir que la neu sigui una anècdota, una cosa lúdic per a nens i grans, i no es converteixi en un problema per al desenvolupament normal de la rutina quotidiana dels nostres pobles. Desafortunadament en alguns punts el fred segueix sent intens i la neu es congela, amb la qual cosa recomanem moltíssima precaució i l’ús de cadenes en les carreteres d’aquestes comarques. Demà a primera hora sew reincorporarà el servei de repartiment de sal a la carretera i tascons quitanieves “.

Cal assenyalar que en les tasques de neteja i adequació de carreteres i accessos a municipis han treballat tres dotacions de bombers dels parcs dels Ports i l’Alt Maestrat, quatre brigades d’emergència de Castellfort, Ballestar, Morella i Sant Mateu, i s’han distribuït 40 tones de sal.

Cal recordar que la Diputació destina aquest any una inversió de 50.000 euros per a reforçar la seguretat en aquests casos amb el manteniment de les carreteres de titularitat provincial en els capítols de gelades i nevades dels mesos d’hivern a través del conveni de col·laboració que manté amb el Consorci Provincial de Bombers.