El Consorci de Bombers de la Diputació de Castelló es prepara davant el possible temporal de neu i pluja

303
Operaris del consorci provincial de bombers actuant davant una nevada
PUBLICITAT

El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló té llest el seu dispositiu davant possibles episodis de nevades durant la setmana del 6 de febrer a l’interior de la província. En total són uns 200 efectius diaris, 250 tones de sal i més de 50 vehicles, entre ells 20 màquines llevaneu, una moto de rescat i un vehicle pesant amb eruga, també per a rescat.

També s’ha incorporat una Unitat de Maquinària Pesada i Logística del consorci amb quatre pales frontals, una mixta i una fresadora. El Consorci Provincial compta amb les unitats de rescat de muntanya per si és necessari realitzar intervencions en zones de muntanya, a les quals se suma la unitat de rescat aquàtic davant qualsevol emergència per la previsió de pluges en la zona litoral.

En aquest dispositiu estan implicats els quatre parcs de bombers professionals de Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe i els cinc de voluntaris de Morella, Benassal, Atzeneta, Onda i Llucena, així com els 15 parcs rurals d’emergències amb les seues respectives unitats de bombers forestals de la Generalitat Valenciana.

El diputat de Bombers, Abel Ibáñez, ha recordat la clara aposta de la Diputació per adquirir nou material i vehicles per al Consorci. En aquest sentit, ha recordat que en durant 2022 es van incorporar dues noves màquines llevaneu-saler, sumant una inversió de 310.642 euros, i una pala mini polivalent multifunció per a treballs en carrers estrets de poblacions, amb una inversió de 65.000 euros.

Les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) apunten a un empitjorament del temps a partir del dilluns 6 de febrer en la Península i Balears, i de l’estat de la mar al Mediterrani, amb la formació d’una borrasca entorn de Balears i l’arribada d’una massa d’aire més freda i humida des de l’est. A més, les temperatures baixaran de manera significativa fins al dimecres, quan tendirien a recuperar-se lentament. D’aquesta manera, és probable que les precipitacions que es produïsquen durant la primera meitat de la setmana en zones de l’interior siguen en forma de neu en cotes relativament baixes, per damunt de 500-700 metres, amb acumulats significatius en zones del sud-est del sistema Ibèric.