El Consell trau a licitació el manteniment de les carreteres de la província de Castelló

252

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori ha tret a licitació els contractes de conservació de carreteres de la xarxa de la Generalitat corresponents a les zones nord, sud i centre de la província de Castelló ia la zona centre d’Alacant. D’esta manera, s’invertiran un total de 102 milions d’euros durant els propers 4 anys que beneficiaran a més de 1.300 quilòmetres de vies autonòmiques.

La licitació d’estos contractes s’emmarquen en l’aposta per la conservació de carreteres que està realitzant la conselleria que dirigeix ​​María José Salvador, ja que la prioritat del Consell és garantir la seguretat viària a les carreteres autonòmiques i la seua correcta funcionalitat, garantint a les persones una mobilitat més segura.

Les empreses interessades poden presentar la documentació necessària, fins al dia 23 de gener de 2017, a la seu de la conselleria de València (Ciutat Administrativa 9 d’Octubre, torre 1), Alacant (avinguda Aguilera 1) i Castelló (avinguda del Mar 16).

Augmenta un 40% la inversió a la província Castelló

A la província de Castelló, la zona nord i la zona sud tenen un pressupost de licitació de 25 milions d’euros cadascuna, per actuar en 365,640 quilòmetres i 330,085 quilòmetres de carretes, respectivament. El contracte de licitació de Castelló centre surt per 27 milions d’euros per abastar un total de 293,339 quilòmetres, més 88,31 quilòmetres de vies ciclistes.

En total s’invertiran 77 milions d’euros a la província de Castelló per a millorar més de 1.000 quilòmetres de carreteres autonòmiques de la província. Això suposa un increment del 40% del pressupost destinat a manteniment a les carreteres de Castelló, en passar de 55.000.000-77.000.000.

Com a novetat, els nous contractes incorporen actuacions en conservació i reparació de les parades d’autobusos interurbans, a la xarxa de vies ciclistes i vies verdes, com és el cas d’Ojos Negros o la via verda de Benicàssim-Orpesa.

Conservació i manteniment de carreteres

Aquests contractes de serveis i obres tenen com a objectiu la conservació i el manteniment dels nivells adequats de servei a les carreteres autonòmiques perquè estiguin en les més correctes condicions i responguen a les exigències de la societat.

En este sentit, inclouen la conservació ordinària de les carreteres: neteja de plataforma, cunetes i obres de drenatge; manteniment de jardineria, il·luminació i instal·lacions semafòriques i mecàniques en general. A més incorporen les actuacions que es deriven d’emergència per pluges, neus o accidents, situacions en què hi haurà una “resposta immediata per al restabliment de les condicions de la seguretat de la via” com la retirada de despreniments, la reposició de talussos, les reparacions de danys per accidents o la vialitat hivernal, per exemple.

Així mateix, abasta el que es denomina conservació extraordinària que implica el reforç de ferm, la renovació superficial de paviments, la reposició de senyalització horitzontal i vertical, el segellat de fissures, la col·locació de biondes metàl·liques i abalisaments diversos, entre d’altres.