3.506 denúncies per incomplir les mesures contra la COVID-19

624
PUBLICITAT

Després d’un mes de vigència del Decret llei del règim sancionador de mesures contra la propagació de la COVID-19, el Consell tramita un total de 3.606 denúncies d’infraccions que afecten 3.257 persones físiques i 249 negocis o establiments.

Així ho ha anunciat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, al final de la reunió que ha mantingut amb responsables de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per a avaluar les iniciatives que s’han posat en marxa per a frenar la propagació de la malaltia.

Tal com ha explicat la consellera, la Generalitat rep al dia unes 150 propostes de sanció imposades per les policies locals, la Unitat Adscrita, el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil. Del conjunt de denúncies, el 96% són infraccions lleus imposades a persones que no portaven la mascareta o ho feien de manera incorrecta.

Per províncies, la de València concentra el 47% de les sancions, amb 1.600 actes alçades. Li segueix Alacant amb el 32% (1.113) i Castelló amb el 21% i 692 denúncies. Aquest nombre de denúncies durant aquest període augmentarà ja que la Conselleria de Justícia les tramita conforme són remeses pels diferents cossos i forces de Seguretat i aquest procés encara està obert. Per a agilitar la tramitació dels expedients, la Conselleria ha incorporat a nou funcionaris (tres per província) dedicats en exclusiva a aquesta tasca.

La consellera ha explicat que el decret sancionador “tenia un marcat caràcter dissuasiu i no recaptatori” i els fons es destinaran a investigació sanitari.

A més, la norma s’ha revelat “com un instrument efectiu per a garantir el compliment de les normes fixades per les autoritats sanitàries”. De les 3.257 persones sancionades, 474 han reconegut la infracció i tindran una rebaixa del 40% en l’import de la sanció.

Bravo ha insistit que la Generalitat està “fent tots els esforços per a evitar els nous contagis amb dispositius de seguretat” però, en tot cas, és necessària “la complicitat de tota la ciutadania per a evitar una transmissió comunitària i per a frenar aqueixos 772 focus actius” registrats en la Comunitat Valenciana.

“La seguretat sanitària és la base de la reactivació i la millor política econòmica passa, precisament, per enfortir la seguretat col·lectiva”, ha assegurat.