El Consell tancarà els centres d’oci per a gent gran i suspèn els viatges per a persones dependents i joventut

455
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

– La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en coordinació amb Sanitat Universal, ha decidit tancar els CEAM

– Els centres residencials de caràcter sociosanitari restringiran les visites a les que siguin estrictament necessàries

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha acordat, juntament amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, el tancament dels centres especialitzats d’atenció a la gent gran (CEAM) de la Comunitat Valenciana, dins el conjunt de mesures que el Consell està adoptant per minimitzar els contagis per coronavirus, i que també afecta els viatges i activitats dels col·lectius de gent gran, diversitat funcional i joventut.

La Vicepresidència compta amb 34 CEAM a tota la Comunitat Valenciana, on es desenvolupen accions d’oci dirigides a la gent gran, que majoritàriament no tenen la condició de persones dependents, però que per la seva franja d’edat es troba entre els col·lectius més vulnerables davant el COVID-19.

La conselleria també ha remès a tots els centres residencials, d’atenció diürna i ambulatòria del seu àmbit d’actuació, un protocol consensuat amb el departament de Sanitat Universal, que complementa el que ja es va remetre als centres divendres passat, elaborat pel Ministeri de el ram, donant les primeres instruccions d’actuació.

El protocol, a més de repassar les mesures de prevenció i control de la infecció, estableix la restricció de les visites als centres residencials, limitant-les a les estrictament necessàries, i que s’han de comunicar a les direccions dels mateixos per al seu coneixement.

La conselleria, seguint les recomanacions de l’Ministeri de Sanitat, també ha comunicat la suspensió de totes les estades de el programa Termalisme Valencià de la Comunitat Valenciana durant un mes, quedant a l’espera de l’evolució de la situació. Aquesta cancel·lació també és aplicable a les estades de vacances programades per a la gent gran.

Així mateix, aquesta suspensió afecta els viatges programats per al col·lectiu de diversitat funcional, tant els subvencionats a través de la Direcció General de Diversitat Funcional, com de l’Institut Valencià d’Atenció Social i Sanitària (IVASS).

Suspeses activitats de l’IVAJ

Les activitats programades per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) també queden suspeses, el que afecta dos campus de voluntariat programats per aquesta primavera; el programa Jove Oportunitat, adreçat a nois i noies que han abandonat els estudis; i les activitats subvencionades i desenvolupades a través d’escoles d’animació o associacions.

De la mateixa manera, s’ajorna la Senda el Poeta, que commemora la mort de l’poeta Miguel Hernández, i que es traslladarà a l’octubre, i se suspenen les tres Trobades de Teatre Jove, que s’anaven a celebrar a Alacant, València i Castelló; així com la participació de l’IVAJ al festival de còmic de Sagunt.

Quant als albergs de l’IVAJ, es cancel·len les reserves durant un mes, a l’igual que succeeix amb els cursos de formació que imparteix l’Institut.