El Consell reuneix a 30 alcaldes per a explicar la substitució de casetes d’animals morts a les granges de Castelló

84
PUBLICITAT

La Conselleria ha traslladat el nou mètode i les ajudes per a afrontar els gastos que comporte

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca treballa en la posada en marxa de la nova forma de recollida de cadàvers d’animals d’explotacions ramaderes a Castelló, que fins ara estava fent-se utilitzant casetes. Per això, ha reunit a Castelló, única província amb este sistema, a més d’una trentena dels alcaldes de les localitats afectades per a explicar-los el nou mètode, els terminis i les ajudes que es posen en marxa, al mateix temps que s’ha donat resposta a les inquietuds rebudes.

En les inspeccions d’ofici de la Conselleria va trovar múltiples deficiències a 54 casetes. De la mateixa manera, en l’actualitat, vehicles no preparats per als residus sandach (residus de cadàvers animals) travessen els municipis, la qual cosa canviarà per vehicles homologats per al transport de cadàvers, canvi que no suposarà cap risc per a les poblacions, segons indica el Consell en un comunicat.

Posteriorment, l’equip de Conselleria format pel secretari autonòmic d’Agricultura, Javier Bartolomé; el director general de Producció Agrícola i Ramadera, Simón Martínez; i la directora general de la Indústria i la Cadena Agroalimentària, Inmaculada Marco, s’han reunit amb els responsables de la territorial i els directors de les oficines comarcals agràries de Castelló per a coordinar el treball administratiu.

Les ajudes d’Agricultura als gastos que este canvi pot provocar als ramaders estan recollits en l’orde de competitivitat, que en esta convocatòria s’ha incrementat substancialment el pressupost en més d’un 40 % per a fer front a este escenari.

A més, estes ajudes directes es veuen complementades amb l’aposta que la Conselleria fa en la subvenció de l’assegurança agrària, que preveu la retirada i destrucció de cadàvers i que s’ha incrementat fins al 82,5 %, que és el màxim autoritzat per la normativa europea. El tancament de les casetes es produirà de manera estructurada, seguint rutes ordenades i escalonades, indiquen les mateixes fonts.