El Consell posa en valor els 24 municipis més menuts de la Comunitat a través de gincanes virtuals

475
PUBLICITAT

El Consell, en el marc de les seves polítiques de lluita contra la despoblació, està incorporant jocs virtuals a la Ruta 99 per impulsar el turisme familiar i promoure les visites escolars als 24 pobles més menuts de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una sèrie de gincanes digitals i interactives que ja es poden realitzar a les localitats de Castell de Cabres, Villores, Tollos i Sempere, i que la Generalitat té previst estendre a tots els municipis de la ruta.

La secretària autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament, Elena Cebrián, ha destacat el valor de la Ruta 99 com una de les accions singulars més destacades que desenvolupa la Generalitat en matèria de promoció i divulgació dels territoris d’interior. En aquest sentit, ha recordat que es tracta dʻun “projecte singular que sʻemmarca dins del context més ampli, transversal i multidisciplinari que planteja la nova Llei Integral de mesures contra la Despoblació” aprovada ja pel Consell.

Cebrián ha realitzat aquestes declaracions durant la seva visita, aquest matí, a l’exposició de la Ruta 99 al Museu de les Ciències de la Ciutat dels Arts i les Ciències (CACSA) acompanyada per la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) , Jeannette Segarra, i pel director general de CACSA, Antonio Torres, on s’han reunit també amb representants dels 24 ajuntaments que conformen la ruta que, a moltes localitats, ha rebut més de 200 visites setmanals.

Les gincanes digitals Ruta99 són una aplicació per a dispositius mòbils que no necessita descàrrega i que permeten recórrer la localitat d’una manera diferent, a través del joc, convidant a descobrir la seva història, arquitectura i gastronomia.

Per part seva, la directora d’AVANT ha recordat el conjunt d’accions desenvolupades al voltant de la ruta i ha assenyalat que “el Consell continuarà promovent activitats culturals i esportives en aquests municipis per dinamitzar el territori i posar en valor l’atractiu i les potencialitats d‟aquest territori”.

En aquest sentit, Segarra ha anunciat la celebració de la segona Matinal Motera, el proper mes de maig, a la comarca de l’Alt Palància. A més, la matinal comptarà amb el concert del grup valencià Bajoqueta Rock, autor de la música promocional de la ruta. Segarra ha recordat l’èxit de la primera d’edició d’aquesta trobada, que va reunir més de 600 persones a Castell de Cabres, a la comarca dels Ports de Castelló.

Així mateix, la directora d’AVANT ha mostrat satisfacció per poder incorporar a l’agenda cultural de la Ruta 99, a més d’una nova edició del programa Confluències de l’IVAM a la comarca del Comtat, la celebració del festival de música Itinera, “que tindrà també com a seu algunes de les localitats daquest itinerari turístic”.

En el marc de la Ruta 99 se celebraran també altres trobades lúdiques i esportives com Trails o rutes senderistes. Segarra ha destacat la col·laboració “en tot moment” amb la FVMP, els ajuntaments i mancomunitats, i ha agraït la implicació tant d’institucions i entitats culturals com de col·lectius i associacions de motards, ciclistes i senderistes, “que participen activament a totes aquestes accions ”.

Exposició Ruta 99

El Consell promociona els territoris d’interior de la Comunitat mitjançant l’exposició de la Ruta 99 a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, on romandrà fins a finals de març, per mostrar-la després a l’Aeroport de Castelló.

Segons Segarra, la intenció és poder portar aquesta mostra també a estacions de tren i altres zones de recepció de turistes tant a València com a Castelló i Alacant, “perquè qualsevol persona que ens visiti sàpiga que, a més de la costa, la nostra Comunitat té també un territori interior d’una gran riquesa mediambiental i paisatgística”.

Un ‘Camí de Santiago a la valenciana’

De nord a sud de la Comunitat, la Ruta 99 és una mena de ‘Camí de Santiago a la valenciana’ que fa parada en aquelles localitats més afectades per la despoblació: Herbés, Palanques, Vallibona, Villores, Castell de Cabres, Higueres, Matet , Pavías, Sacanyet, Espadilla, Fuente la Reina, Fuentes d’Ayódar, Torralba del Pinar, Torrechiva, Vallat, Villamalur i Villanueva de Viver, a Castelló; Puebla de Sant Miguel, Sempere i Carrícola, a València; Benillup, Benimassot, Famorca i Tollos, a Alacant.