El Consell posa en marxa el Pla de Transformació Digital que garantirà amb 1.000 milions l”accés universal’ a la connectivitat

462
Presentació del projecte a Alacant.
PUBLICITAT
  • El pla “democratitzarà” la transformació digital i permetrà afrontar la societat del futur amb “major igualtat d’oportunitats”, afirmen des del Consell

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la posada en marxa del Pla de Transformació Digital de la Comunitat Valenciana, que comptarà amb una inversió de 1.000 milions d’euros durant els pròxims quatre anys.

Així ho ha manifestat durant la presentació del Pla de Transformació Digital de la Comunitat Valenciana ‘Com Digital 2025’, en el qual també ha participat la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

El cap del Consell ha qualificat la digitalització d’eina “imprescindible” per a superar les desigualtats socials, territorials i d’oportunitats, i ha assegurat que l’actual escenari afavorit pels fons europeus permet impulsar la transformació digital, així com “democratitzar-la”.

El pla ‘Com Digital 2025’ comptarà amb fons europeus, així com del Govern d’Espanya i de la Generalitat, per a la creació d’infraestructures de connectivitat necessàries per a fer possible el desenvolupament digital de la Comunitat Valenciana i establir els mecanismes de generació de talent i de transferència del coneixement.

Segons ha assenyalat el President, aquest projecte permetrà l'”accés universal” a la connectivitat, des dels parcs tecnològics fins a l’últim municipi en risc de despoblació, i contribuirà a accedir a la societat del futur “amb major igualtat d’oportunitats”.

De la mateixa manera, garantirà l’accés de tots els sectors a les noves tecnologies, especialment als tradicionals; l’accés de tots els municipis a la innovació, la qual cosa permetrà la seua evolució cap a ciutats intel·ligents i sostenibles; i que totes les pimes tinguen accés a eines i paquets digitals.

‘Com Digital 2025’ també contempla la capacitació digital de la ciutadania i aprofitar la Intel·ligència Artificial, el Big Data o el 5G per a crear “nous nínxols d’ocupació, equitat en les oportunitats i prosperitat”.