El Consell obri el termini d’inscripció en el programa ‘Aula ciclista’ per a escolars

85
PUBLICITAT

Està dirigit a l’alumnat que cursa cinquè i sext d’Educació Primària i primer i segon d’ESO

La Conselleria de Cultura d’Esport ha obert el termini d’inscripció per a participar en el programa ‘Aula ciclista’, que impulsa en col·laboració amb la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, que es desenvoluparà durant el pròxim curs 2024-25.

L’objectiu d’este projecte d’innovació educativa, que arriba a la seua sisena edició, és fomentar la pràctica de l’activitat física i el coneixement i divulgació del ciclisme en l’àmbit escolar, així com promoure l’ús de la bicicleta com a model de mobilitat sostenible, els hàbits saludables i l’educació en valors.

El programa està dirigit a l’alumnat que cursa cinquè i sext d’Educació Primària i primer i segon d’ESO en centres escolars reconeguts com a centres educatius promotors de l’activitat física i l’esport (CEPAFE).

Els centres CEPAFE interessats a participar en esta activitat el pròxim curs tenen fins al 20 de juny per a presentar les seues sol·licituds via telemàtica a través de la web de la Federació.

Donada la gran quantitat de centres CEPAFE reconeguts, la Conselleria d’Esport establix un orde de preferència per a poder participar en el qual es tindran prioritat: els centres reconeguts com a CEPAFE per primera vegada en el curs 2023-24; els que no hagen participat en l’‘Aula ciclista’ en els dos últims anys; els que hagen participat només en la primera, segona o tercera edició (cursos 2019-20; 2020-21 i 2021-22).

Característiques del programa

L’activitat ‘Aula ciclista’ inclou, a més d’una sessió prèvia d’informació al professorat, una unitat didàctica que consta de tres sessions teoricopràctiques desenvolupades durant l’horari lectiu.

En la primera, l’alumnat rep formació sobre vida saludable, seguretat viària, l’ús de la bicicleta i el ciclisme com a esport; la segona és una sessió pràctica d’ús i familiarització amb la bicicleta, i la tercera inclou un recorregut per un circuit urbà en el qual l’alumnat s’enfronta a situacions quotidianes per a dominar la normativa viària i el maneig de la bicicleta. A més, duen a terme també altres activitats formatives i transversals.

La Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana és l’encarregada d’aportar les bicicletes i el material necessari així com de designar, en coordinació amb la Direcció General d’Esport, el personal tècnic especialista per a realitzar les jornades teoricopràctiques en els centres escolars.

En el curs 2023-24 la Conselleria d’Esport ha aportat a este programa una ajuda de 350.000 euros, en el qual han participat 22.220 alumnes de 217 centres CEPAFE.