El Consell llança una campanya per ajudar a les pimes a recuperar les seues dades en cas d’atac informàtic

654
El Consell llança una campanya per ajudar a les pimes a recuperar les seues dades en cas d'atac informàtic
El Consell llança una campanya per ajudar a les pimes a recuperar les seues dades en cas d'atac informàtic
PUBLICITAT

El Consell, a través del Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV), ha llançat una nova campanya de conscienciació en xarxes socials amb el hashtag #RecuperaTusDatos per a guiar a les pimes en el procés de recuperació de les seues dades i serveis davant les amenaces informàtiques.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Generalitat, Pedro Pernías, ha afirmat que “solament el 43% de les empreses espanyoles tenen definida una política de seguretat activa i solament el 41% tenen també definit què fer en cas de tenir un problema o atac informàtic”. A més, ha explicat que “quasi el 20% de les empreses diuen haver patit un atac informàtic dirigit contra elles”.

El Centre de Ciber-seguretat de la Generalitat persegueix informar a les xicotetes i mitges empreses sobre la importància de comptar amb un Pla de Continuïtat de Negoci, que consisteix a preparar a les empreses sobre futurs incidents i conscienciar-les sobre els efectes devastadors que pot tenir en els seus serveis tant l’entrada d’un programa maliciós, malware, en els seus sistemes d’informació, com altres amenaces, ja siga un incendi, un tall de llum i fins i tot un usuari mal intencionat.

El CSIRT de la Comunitat Valenciana, a través de Facebook (www.facebook.com/csirtcv), Twitter (twitter.com/csirtcv) i el portal concienciaT concienciat.gva.es, ofereix a partir d’aquest dimarts i durant dues setmanes breus consells pràctics per a posar a prova la recuperació de dades, a través de l’establiment de pautes de comportament concretes i la gestió de còpies de seguretat, així com informació sobre la mitigació de riscos i l’impacte real que pot arribar a tenir aquest tipus d’atacs i accidents sobre l’entorn tecnològic de l’empresa i, en definitiva, els seus serveis i el seu negoci.

La campanya forma part de la intensa activitat de difusió i conscienciació que realitza el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat. A més, CSIRT-CV emet diàriament informes a més de 50 organismes de la xarxa corporativa de la Generalitat i contribueix a augmentar la confiança en la xarxa de ciutadans i empreses de la Comunitat, els qui disposen d’una àmplia oferta formativa gratuïta a través del seu portal www.csirtcv.gva.es.