El Consell llança la segona edició del curs de ramaderia extensiva i escola de pastors

1328
El Consell llança la segona edició del curs de ramaderia extensiva i escola de pastors
El Consell llança la segona edició del curs de ramaderia extensiva i escola de pastors
PUBLICITAT

– El termini d’inscripció acaba el 20 de març i s’oferixen 30 places
– En la Comunitat Valenciana existixen 2.916 explotacions extensives dedicades a la cria de boví, oví i caprí

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha llançat la segona edició del curs de ramaderia extensiva i escola de pastors, en atenció a l’elevada participació que va registrar el de l’any passat i la demanda existent.
Orientat a la formació de nous pastors i a la incorporació de nous titulars d’explotacions ramaderes d’oví i caprí, el curs transcorre durant els mesos d’abril i maig, i oferta 30 places, podent-se presentar sol·licituds d’inscripció fins al 20 de març.

El seu contingut s’estructura en un mòdul de formació teòrica de 40 hores lectives, un mòdul de formació pràctica de 44 hores i unes jornades d’especialització i experiències d’escola de pastors de 20 hores lectives.

En la formació bàsica inicial es farà una introducció a la ramaderia extensiva, a la fisiologia animal, a la seua alimentació, a la higiene i sanitat animal, al benestar animal, al maneig, organització i gestió del ramat i també a la producció d’aliments derivats.

Dins de l’apartat pràctic, es realitzaran sessions en granges comercials que realitzen pasturatge (oví, caprí i boví), i en instal·lacions orientades a la fabricació de formatge. A més es realitzarà una pràctica de transhumància de Valdelinares a Vistabella del Maestrat.
L’última setmana del curs tindran lloc unes jornades de conferències i taules redones en què participaran experts i representants del sector, sobre maneig en ramaderia extensiva, sostenibilitat de la ramaderia ecològica, transhumància, alimentació i past en ramaderia extensiva i ecològica i sobre comercialització de carn i formatges, entre altres temes.

En la Comunitat Valenciana existixen 2.916 explotacions dedicades a la cria de boví, oví i caprí en règim extensiu, de les que 2.304 corresponen a oví-caprí i 612 a boví. En la província d’Alacant són 904, en la de Castelló 1.255 i en la de València 757.