El Consell impulsa la participació de 211 empreses agroalimentàries de la Comunitat en les principals fires del sector en els pròxims mesos

229
FIRA PROWEIN
PUBLICITAT

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural impulsa la participació de 211 empreses agroalimentàries de la Comunitat Valenciana en les principals fires del sector en els pròxims mesos.

D’aquesta manera, el Consell oferix als empresaris valencians la possibilitat de participar com a expositors en l’espai que la Conselleria posa a la seua disposició dins de l’estand institucional de la Comunitat Valenciana.

S’afavorix el contacte de les firmes presents amb operadors internacionals amb la intenció d’obtindre noves oportunitats de negoci, així com un important estalvi en els seus costos de participació, especialment rellevant per a les xicotetes i mitjanes empreses.

La presència sota un mateix espai de firmes de sectors diversos oferix una visió conjunta i global de la qualitat i varietat dels productes agroalimentaris de la nostra terra, a més de generar sinergies entre les empreses participants.

En definitiva, es tracta d’oferir les millors condicions possibles al conjunt d’empreses valencianes per a exposar la seua oferta i captar clients en les fires internacionals més rellevants del sector agroalimentari.

Així, en els pròxims mesos, està prevista l’assistència a set certàmens internacionals que comprenen tots els vessants del sector: fruites i hortalisses fresques, aliments processats, planta ornamental, vins i producció ecològica.

En cada una d’estes fires assistixen de la mà de la Conselleria entre 26 i 48 empreses, depenent sobretot de la disponibilitat d’espai aconseguit en el recinte firal respectiu.

Calendari de fires

Tres d’aquestes fires tindran lloc a Espanya: Iberflora, del 3 al 5 d’octubre a València; Fruit Attraction, del 23 al 25 d’octubre de 2018 a Madrid i Gurmets, del 8 a l’11 d’abril de 2019 a Madrid.

La resta se celebra en diverses ciutats europees: Sial, del 21 al 25 d’octubre, a París; Fruit Logística, del 6 al 8 de febrer, a Berlín; Biofach, del 13 al 16 de febrer de 2019, a Nuremberg i Prowein, del 17 al 19 de març de 2019, a Dusseldorf.

La presència sota un mateix espai de firmes de sectors diversos permet oferir una visió conjunta i global de la qualitat i varietat dels productes agroalimentaris de la nostra terra, així com crear una sinergia entre les empreses participants.

El sector agroalimentari va representar en 2017 el 19,5% del total de les exportacions de la Comunitat Valenciana, amb un valor de 5.740,9 milions d’euros. Una tendència positiva que es manté enguany, amb un augment de les exportacions entre gener i maig de 2018 d’un 3,8%, respecte al mateix període de l’any anterior.