El Consell i la FVMP impulsen el programa per promoure la inclusió digital dels municipis afectats pel despoblació

458
Federació Valenciana de Municipis i Provincíes
Federació Valenciana de Municipis i Provincíes
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

La Generalitat, a través de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, està tramitant un conveni de col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per realitzar accions formatives emmarcades al programa Ciutadania Digital que té com a objectiu promoure la inclusió digital com a factor dinclusió social.

El conveni de col·laboració persegueix aprofitar l’ús de les TIC en aquells municipis de la Comunitat Valenciana afectats per la despoblació i que tinguen un màxim de 1.500 habitants, afavorint així l’accés digital de les persones residents en estos municipis. La Generalitat Valenciana invertirà 250.000 euros per fer arribar aquest programa al voltant d’un miler de persones.

La directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, ha fet una crida als municipis interessats a posar-se en contacte amb la Conselleria o la FVMP i ha destacat que aquest conveni “centra la seva atenció en col·lectius vulnerables i per això és necessari apostar per la formació al territori directament”. Segons ha afirmat, “es tracta de crear condicions més igualitàries perquè tots tinguem les mateixes oportunitats”.

Per tant, l‟objectiu del conveni és la realització d‟accions formatives en competències digitals dins del Marc Valencià de Competències Digitals (DIGCOMP CV), apropant la societat digital a tots els racons de la Comunitat Valenciana. Els cursos oferts, totalment gratuïts, són els següents:

  • El teu dia a dia des del mòbil
  • Com utilitzar la tecnologia per comunicar-te
  • Troba fàcilment informació a internet
  • Realitza les teves gestions des de casa (certificat electrònic)
  • Eines per crear els teus propis continguts digitals

María Muñoz ha afegit que “la despoblació s’ha de frenar amb polítiques actives i les TIC són fonamentals avui dia”. “Aprendre a fer-les servir pot ser un element diferenciador a l’hora d’afavorir la comunicació i evitar l’aïllament”.