El Consell Escolar Valencià convoca el concurs de promoció de la lectura en valencià ‘Una biografia de lectura en vídeo’

178

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

– El concurs està adreçat a l’alumnat i als docents dels centres educatius, a les famílies i als agents socials que promouen la lectura

– Aquesta iniciativa vol incentivar la reflexió sobre pràctiques i hàbits lectors en l’entorn educatiu i obtindre dades sobre aquests aspectes per a la investigació

El Consell Escolar Valencià, en col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, promou un concurs de videografies lectores en el marc de la segona campanya de promoció de la lectura en valencià amb el lema ‘Una biografia de lectura en vídeo’. La iniciativa està adreçada tant a l’alumnat i als docents dels centres educatius valencians com a famílies i agents socials que promouen la lectura en el seu àmbit d’actuació.

L’objectiu del concurs és, per una banda, promoure la reflexió dels diferents components de la comunitat educativa sobre les pràctiques i hàbits lectors, a través de les tecnologies de la informació, i, d’una altra, recollir informació d’aquests costums en diferents àmbits de la societat.

Per a poder participar-hi, cal realitzar una biografia lectora en vídeo sobre la relació que manté una persona o un equip amb la lectura, amb els llibres i amb les pràctiques lectores. El vídeo no pot superar els dos minuts de duració i haurà d’estar pujat a un canal de Youtube en obert per a poder ser avaluat pel jurat.

Es concedeixen cinc premis guanyadors i cinc premis finalistes per cadascuna de les categories. Aquestes categories es corresponen amb els deu eixos que estructuren el decàleg del Consell Escolar Valencià: premi alumnat, ciutadà i protagonista, premi entorns familiars i socials, premi centre educatiu com a espai de convivència, premi entorns d’aprenentatge no formals i informals i premi tasca educativa.

A més a més, es concediran cinc diplomes de reconeixement a cinc persones, campanyes o entitats que el jurat, a proposta del Consell Escolar Valencià, considere models d’actuació per a ser implantats en uns altres entorns. Hi haurà reconeixements a les polítiques educatives, a la cultura de la participació, a la mirada oberta a un món canviant, a l’orientació educativa, acadèmica i professional i a l’educació ètica, social i cívica.

El jurat està presidit per la presidenta del Consell Escolar Valencià, Encarna Cuenca, i compost per Ramon Ferrer, Gemma Lluc, Jesús Figuerola, Pau Rausell, Lluís Miquel Segrelles i Vicenta Rodríguez. Comptará amb l’assessorament de l’equip d’investigació de la Universitat de València ERI Lectura, que també farà una investigació amb les dades d’inscripció i amb els treballs presentats.

Bases i inscripcions: http://mestreacasa.gva.es/web/consellescolar/biolectura .