El Consell Escolar de Vilafranca demana a la Generalitat que no deixe al poble sense mòduls formatius

818
Reunió Consell Escolar
PUBLICITAT
Reunió Consell Escolar
-Nota de premsa-
PSPV, PP, Compromís, Escola Infantil Municipal, Col·legi Don Blasco de Alagón, l’IES, les AMPA; tots els sectors educatius de Vilafranca, han realitzat una petició unànime a la Conselleria d’Educació, Maria José Català: que l’IES de Vilafranca compte el curs vinent amb els mòduls formatius de Gestió Administrativa – eliminat el passat curs – i Atenció a la Dependència.

És l’acord que s’ha pres en la reunió extraordinària del Consell Escolar Municipal de Vilafranca celebrada avui amb caràcter d’urgència. La convocatòria arriba després de la negativa d’Educació a garantir que el curs vinent que l’IES de Vilafranca comptarà amb mòduls formatius. A més, enguany, la Conselleria també ha impedit que l’IES puga dur a terme les proves d’accés als cicles formatius, cosa insòlita fins ara.
La petició del Consell Escolar serà traslladada per l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, a la mateixa consellera Català. Tena ha sol·licitat una reunió amb la consellera per a plantejar la demanda de tot el municipi.
– El Consell Escolar ha aprovat per unanimitat:
– Sol·licitar a la Conselleria d’Educació la implantació dels mòduls formatius de Gestió Administrativa i Atenció Sociosanitària el curs vinent.
– Preinscripció
A la reunió també s’ha acordat obrir la preinscripció d’alumnes a l’Ajuntament de Vilafranca i l’IES, ja que la Conselleria impedeix realitzar-la a través del seu web en no tenir en compte l’IES de Vilafranca.
Així mateix s’ha acordat sol·licitar suport a tots els pobles dels Ports i l’Alt Maestrat, així com el suport dels pobles del Maestrat i la Serra de Gúdar, a Terol. Aquestes localitats han manifestat la seua preocupació davant l’eliminació d’aquesta possibilitat formativa a Vilafranca.
Si finalment la conselleria no corregeix la seua decisió, obligarà els alumnes a desplaçar-se més de 100 quilòmetres per poder cursar els seus estudis. Des de l’IES han assenyalat que “sense els mòduls formatius molta gent de la zona que ampliaria els seus estudis no pot accedir-hi perquè li resulta impossible desplaçar-se a Castelló”.
– Vilafranca compleix els requisits
En una reunió celebrada fa dues setmanes entre l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, i responsables d’Educació, aquests li van reconéixer que Vilafranca complia els requisits d’alumnat i distància perquè l’IES dispose dels mòduls formatius. Tanmateix, van apuntar l’alcalde que depenia de la dotació pressupostària. El passat curs Educació va eliminar unilateralment el mòdul de Gestió Administrativa, quan la preinscripció i matriculació d’alumnes ja s’havia realitzat.
 
– Menys professors.
L’eliminació dels mòduls formatius suposa, a més de la minva formativa, una reducció de la plantilla de professors. L’IES comptarà amb tres docents menys.