El Consell dóna l’esquena a la Torre d’En Besora que reclama una rotonda que garantisca la seguretat a la cruïlla de la CV-165 amb la CV-163

584
PUBLICITAT

La Torre d’En Besora és un d’aquests municipis de l’interior de la província de Castelló que segueixen avui alçant la veu per la millora d’infraestructures bàsiques per a la seguretat viària dels veïns. Des de fa més d’un lustre, tal com assenyala el seu alcalde, David Vicente, “exigim una rotonda que garantisca la seguretat a la cruïlla de la CV-165 i la CV-163. Però ningú ens escolta”.

Avui s’ha desplaçat fins a la localitat la diputada autonòmica del PPCV, Marisa Mezquita, que ha posat el focus sobre un problema “que posa en risc la vida dels conductors i que s’ha de resoldre sense més espera”. “És urgent que el Consell atengue les demandes dels que menys recursos tenen en lloc de donar-los l’esquena i vendre fum. Hi ha una realitat però Ximo Puig està massa ocupat a resoldre els seus embolics amb la justícia per exercir de president de la Generalitat”.

Tal com ha relatat l’alcalde de la Torre d’En Besora, “aquesta és una demanda històrica del nostre poble”. Un projecte que ha de finançar el Consell, ja que si bé la CV-163 és de titularitat provincial, la CV-165 és autonòmica, i en una intersecció de vies la competència recau en l’administració de rang superior, és a dir, la Generalitat valenciana.

L’obra, recorda Vicente, “va ser contemplada en un projecte presentat el 2018. S’establia una inversió que permetés crear una glorieta de distribució del trànsit i es contemplaven els fons que permetien finançar l’expropiació de terrenys i garantir la visibilitat de la cruïlla”. Tot i això, “el projecte es va esfumar. Durant la pandèmia van desaparèixer de la programació i res es va saber fins avui”, lamenta l’alcalde.

Per a un poble com la Torre d’En Besora, un projecte d’aquestes característiques “és fonamental”. “Els ciutadans que lliurement decidim viure a l’interior tenim els mateixos drets que la resta de la població i, per tant, reclamem els mateixos serveis”. En aquest sentit, exigeix Vicente, “volem un Consell que ens escolte i atengue i que resolgue les necessitats dels nostres veïns”.

Un president de la Generalitat Valenciana “que estiga compromès de manera real amb les demandes dels ciutadans, i és el que Carlos Mazón, president del PPCV, garanteix”, ha manifestat Marisa Mezquita. “L’escolta activa i propera que atenga necessitats com les de la Torre d’En Besora a què avui posem el focus però que a la pràctica representa l’interior d’una província que se sent desatesa per Ximo Puig”.

Per Mezquita, “és urgent garantir la seguretat en una cruïlla tan perillosa com és la que ens ocupa. Garantir la visibilitat i evitar els riscos als usuaris d’aquesta via. I en definitiva protegir els que tenen pocs recursos, perquè el Consell disposa de capacitat econòmica suficient per resoldre els problemes que treuen el son a alcaldes com el de la Torre d’En Besora”.

Per aquest motiu, “reivindiquem un president a l’alçada del que demana el nostre interior, la nostra província de Castelló i la Comunitat Valenciana”. “Apostem per un govern obert i participatiu, que escolti i es comprometi amb els problemes dels veïns. Que siga útil i eficaç. Perquè Ximo Puig ja representa un Botànic esgotat que desatén el territori perquè la seua única preocupació és esquivar el dit de la Justícia que cada vegada l’assenyala de més a prop amb el presumpte finançament irregular del PSPV i les ajudes concedides de manera escandalosa al seu germà”.