El Consell destina 130.000 euros a la Fundació Blasco de Alagón per a rehabilitació del patrimoni

462
PUBLICITAT

El ple del Consell ha aprovat dos convenis de col·laboració entre la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Fundació Blasco de Alagón per a la realització d’activitats de rehabilitació de patrimoni històric i per al finançament de les despeses de funcionament de la fundació.

En concret, mitjançant un dels convenis, la Generalitat s’instrumenta el suport econòmic a les actuacions previstes per la fundació per a la protecció, conservació i recuperació del patrimoni cultural arqueològic, arquitectònic, de naturalesa immoble de les comarques de Castelló. La quantia econòmica destinada per a les actuacions previstes en l’any 2016 ascendeix a 90.000 euros.

D’altra banda, a través del segon conveni, la Generalitat dóna suport econòmicament amb 40.000 euros les despeses de funcionament de la fundació durant l’any 2016. La Fundació Blasco de Alagón, l’àmbit d’actuació se circumscriu primordialment a les comarques de Castelló, comparteix els mateixos objectius contemplats en la Llei de Patrimoni. Entre les obligacions de la Fundació Blasco de Alagón es troba: complir l’objecte que fonamenta la concessió de les subvencions i justificar les activitats realitzades.