El Consell destina 100.000 euros a la reactivació del sector tèxtil de la Comunitat Valenciana

917
Sector del tèxtil
Sector del tèxtil
PUBLICITAT

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • El ple aprova un conveni amb l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL)
  • L’acord inclou diverses accions per a la reorientació productiva de les empreses tèxtils després de l’estat d’alarma per la COVID-19

El ple del Consell ha autoritzat la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) per a impulsar la reorientació productiva i reactivació del sector tèxtil valencià després de l’estat d’alarma per la COVID-19, per al que es destinen 100.000 euros.

En concret, el projecte que desenvoluparà l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) contempla diverses accions encaminades a fer costat a la reorientació productiva de les empreses tèxtils.

Aquestes actuacions consisteixen en la creació d’un projecte de reorientació productiva i reactivació de l’activitat industrial del sector tèxtil de la Comunitat Valenciana després de l’estat d’alarma provocat per la Covid-19.

Entre altres accions es durà a terme el desenvolupament, manteniment i adequació jurídica de la Plataforma “www.productosemergencia.com”. A més, es pretén desenvolupar un pla per a reconstruir el posicionament de marca del tèxtil llar valencià d’acord als nous hàbits de compra i ús amb la finalitat última de reactivar el consum.

D’altra banda, s’elaborarà un Pla estratègic de màrqueting i comercial d’adaptació del sector tèxtil valencià al sector tèxtil sanitari i EPIS que permeta a les empreses del tèxtil de la Comunitat Valenciana adaptar-se a aquesta oportunitat de mercat.

Aquest Pla Estratègic haurà de convertir-se en un document guia i manual pràctic que permeta definir la seua estratègia futura, posicionar-se en el mercat tèxtil sanitari i d’equips de protecció personal i identificar les accions que han d’escometre les empreses per a adaptar-se a aquest sector, sempre en funció dels seus recursos i estratègia de futur prèviament definides.

Una altra de les accions és la realització d’un Pla de Viabilitat per a la instal·lació d’una planta productiva de teixits Spundbond i Meltblown per a ús higienicosanitari i industrial en el territori Valencià. La motivació ve donada per la gran inversió que suposa aquest tipus d’instal·lacions, així com l’interés del teixit empresarial tèxtil per a tindre accés a una font de subministrament segura i sense restriccions.

A més, es durà a terme un Pla per al posicionament de la proposta de valor del Tèxtil Llar Valencià d’acord als nous hàbits de compra i ús per a reactivar el consum.

Finalment, es posaran en marxa activitats establides en l’economia circular en el sector tèxtil, basat en un model de sistema de responsabilitat ampliada del productor desenvolupat en diferents fases que permeten el foment de desenvolupament de nous projectes i activitats basats en models orientats al foment de l’economia circular.