Reunió Consell a Morella

– El 54 Sexenni de Morella se celebra des del 18 fins al 27 d’agost i està declarat Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial

– La Rogativa i els actes de cadascun dels gremis han sigut els punts principals d’aquesta reunió

El Consell del 54 Sexenni de Morella es va reunir ahir per a perfilar els preparatius d’aquesta festa tan especial per a les morellanes i morellans. D’aquesta manera, la Rogativa i els actes de cada dia del novenari van ser els punts principals tractats a aquesta reunió. Així, representants de tots els gremis organitzadors del Sexenni van acudi al Saló de Plens de l’ajuntament de Morella per a perfilar tots els preparatius del 54 Sexenni.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha comentat que “aquesta és l’última reunió del Consell del Sexenni i tracta de rematar aquells detalls que queden per a celebrar el 54 Sexenni”. L’edil ha explicat que “durant tot l’any hem realitzat aquestos consells amb tots els gremis, però també hem tingut reunions amb cadascun d’ells per a organitzar i coordinar tot el que comporta aquesta festa tan important i especial per a totes i tots”. Rhamsés ha destacat que “els morellans i morellanes hem treballat de valent organitzant el Sexenni, preparant els carrers i assajant les danses perquè les festes estiguen a l’altura. Ara queda l’última espenta”.

La Rogativa ha sigut un dels punts més importants, ja que la nova senda a Vallivana és un tram nou d’aquest any que evita la carretera des del Pont de la Bota fins al santuari. Aquesta senda també serveix per a facilitar els treballs de manteniment i emergències de la muntanya de Vallivana. A més, les obres de la nova carretera N-232 afecten al transcurs d’aquesta a la Torreta. D’aquesta manera, s’ha establert un pla de seguretat i trànsit perquè ni la Rogativa impedisca al transcurs de les obres, ni a la inversa.