El Consell de Metges Valencians celebra la rectificació de Sanitat sobre la mobilització forçosa i les SAMU

581
PUBLICITAT

El Consell de Col·legis de Metges Valencians (CCMV) ha valorat com a positiu el canvi de criteri de la Conselleria de Sanitat Universal en les seues intencions inicials de suprimir el curs específic d’emergències per treballar en les SAMU i de la mobilitat forçosa entre professionals dels departaments de salut. Cal recordar que el CCMV s’oposà totalment a aquests canvis, a més de sol·licitar la seua revisió en una reunió amb el conseller Miguel Mínguez.

Estes dos condicions han estat eliminades del esborrany del projecte de decret de places de difícil cobertura després d’haver-se revisat la documentació presentada pels sindicats. Així, el col·lectiu de metges ha ressaltat que es tracta d’una bona notícia el fet que Conselleria revise les peticions dels representants dels professionals sanitaris.

La vicepresidenta del CCMV i portaveu, Eva Suárez, ha remarcat que, si bé açò és una bona senyal, des del col·lectiu esperen “que s’atenguen la resta de les seues peticions per dotar de recursos i agilitat al sistema públic de salut”.

Així, el CCMV vol seguir reivindicant altres aspectes fonamentals ja plantejats amb anterioritat, com són la potenciació de l’Atenció Primària i Hospitalària o posar fi a les agressions al personal sanitari, entre altres.

Finalment, el Consell també ha reiterat la seua proposta de seguir mantenint diàleg amb el govern autonòmic per tal de buscar solucions que puguen millorar i regular l’assistència, facilitar l’exercici de la medicina i la consecució del dret a la protecció de la salut.