El Consell de la Infància proposa millores per a Morella

530
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Ahir va tindre lloc un nou Consell de la Infància a l’Ajuntament de Morella. En aquest es van tractar diferents temes com algunes millores generals per a la ciutat, queixes de l’incivisme sobre les escombreries i els excrements dels gossos i algunes propostes d’activitats per a realitzar durant els mesos d’estiu. A més, ara el Consell de la Infància compta amb un animador sociocultural que coordinarà el consell per a millorar el seu funcionament.

La regidora de Joventut i Infància, Judit García, ha destacat que “les xiquetes i xiquets participen activament i pensen en el bé general del poble i ens traslladen les seues preocupacions i idees, així com les queixes”. L’edil ha explicat que “amb l’entrada del dinamitzador sociocultural volem treballar més encara amb les seues idees i propostes i que el funcionament del Consell de la Infància siga més eficient a l’hora de presentar-les i portar-les a terme”. Finalment, Judit ha explicat que “com la resta d’associacions i entitats locals, les xiquetes i xiquets de Morella també han proposat activitats per al calendari d’estiu de la ciutat” i ha afegit que “sempre ens traslladen sentit comú i ganes de participar”.

En aquesta ocasió, el consell va abordar diferents millores generals a la ciutat, així com d’altres que afecten als parcs infantils d’aquesta. A més, també van traslladar les seues queixes sobre les persones que no respecten les papereres per a llançar les escombreries o els horaris de traure els fems als contenidors. També d’aquelles que no recullen els excrements de les mascotes i deixen bruts els carrers. Finalment, van proposar diferents activitats esportives i culturals per a incloure en la programació estival de Morella. Aquestes les treballaran amb les companyes i companys i formaran el que van anomenar equip d’idees, per a presentar una proposta completa el dia 16 de juny.

Cal recordar que el Consell de la Infància de Morella es va crear l’any 2006. Així, aquest està format per diversos xiquets i xiquetes entre 6 i 14 anys, l’alcalde de Morella, la regidora de Joventut i Infància, dos mestres del col·legi i dos de l’Escola Infantil. El consell es reuneix periòdicament a Morella per a escoltar i debatre les diferents propostes i millores que els més menuts tenen al voltant de la ciutat. D’aquesta manera, es pretén escoltar i posar en valor les opinions dels xiquets i xiquetes, així com involucrar-los en aquells assumptes que els impliquen.