El Consell busca millorar les condicions de treball de les cambreres de pisos

73
El Consell busca millorar les condicions de treball de les cambreres de pisos
El Consell busca millorar les condicions de treball de les cambreres de pisos

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, i el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, han participat en una taula de treball amb diferents sindicats i entitats relacionats amb l’ocupació en el sector turístic, especialment vinculat a les cambreres de pis, per a l’estudi i proposta de solucions als problemes laborals que presenten.

Durant la reunió s’ha donat a conèixer el treball de camp que està realitzant l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball, Invassat, per a analitzar les condicions de treball de les cambreres de pisos i contribuir a millorar la seua situació.

Colomer ha anunciat que, des de l’Agència Valenciana del Turisme, “anem a impulsar una nova ordre d’ajudes que traurem pròximament que contemplarà dues línies, una contra la temporalitat i precarietat laboral en el sector turístic i una altra per a la detecció i tractament de les malalties laborals de les cambreres de pisos”.

En concret, l’ordre d’ajudes es compon d’una línia per a la lluita contra la temporalitat i precarietat laboral en el sector turístic, que estarà dotada amb 300.000 euros. Aquest programa tindrà l’objecte de realitzar campanyes de sensibilització, conscienciació i suport a la inspecció i lluita contra la temporalitat i la precarietat laboral en el sector turístic valencià.

La segona línia d’ajudes tindrà una consignació de 100.000 euros i anirà dirigida a la detecció i tractament de les malalties i riscos de l’activitat laboral de les cambreres de pisos en el sector turístic.
Aquesta línia, a més de realització de campanyes de sensibilització i publicitat, fomentarà la formació en prevenció de riscos laborals, orientada a prevenir patologies associades a aquesta activitat professional.