El Consell aprova una oferta pública d’ocupació extraordinària amb 3.833 places per reduir la temporalitat al 8%

389
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

El Ple del Consell ha aprovat una Oferta d’Ocupació Pública (OPE) extraordinària que inclou 3.827 places per a l’Administració General de la Generalitat i que permetrà reduir la temporalitat a les plantilles públiques al 8%.

Del total de llocs oferts, 3.088 seran per a processos d’estabilització. D’aquests, 2.514 es cobriran per concurs (sense examen) i la resta, per concurs oposició. D’altra banda, s’hi inclouen 739 places per a promoció interna. De totes hi ha una reserva de 131 places per a persones amb diversitat funcional.

Aquesta OPE extraordinària es convoca en compliment del que marca la llei 20/2021 de mesures urgents per reduir la temporalitat al sector públic i s’uneix a tots els processos selectius que estan en marxa amb els quals es cobriran un total de 5.490 places.

D’aquesta manera, la suma dels dos procediments suposa la cobertura de 8.578 llocs, fet que suposa el procés més gran de reclutament de capital humà de la Generalitat des dels anys 80 del segle passat.

La funció pública valenciana compta amb 9.667 persones interines, de les quals 8.310 estan en llocs estructurals. Té, ara mateix, una plantilla composta per 19.072 persones entre funcionaris i funcionàries de carrera, interins i interines i personal laboral.