El Consell aprova un avantprojecte de llei que ordena l’activitat esportiva per garantir que es presta i imparteix de forma segura per professionals

809
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

– Oltra assegura que la norma “estableix l’obligació d’una publicitat objectiva i prohibeix pràctiques esportives perjudicials per a la salut”

– Marzà destaca que “posa en valor i ajuda a preservar la salut pública de tots els usuaris i usuàries d’activitats físiques i esportives”

El Consell ha aprovat l’avantprojecte de Llei d’Ordenació de les professions de l’esport a la Comunitat Valenciana, que té com a objectiu la protecció de la salut i el benestar de les persones esportistes, consumidores i usuàries dels serveis esportius i de l’activitat física.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mònica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa per explicar els acords aprovats pel Govern valencià, ha indicat que es tracta de “garantir que els serveis esportius i d’activitat física es realitzen i presten de forma segura i que estiguin impartits o dirigits per professionals amb l’adequada formació “.

D’aquesta manera, segons ha avançat la vicepresidenta, la norma “estableix l’obligació d’una publicitat objectiva, prudent i veraç dels serveis oferts i es prohibeix el foment de pràctiques esportives perjudicials per a la salut”, a el temps que “els centres esportius han de mostrar, d’una manera clara i visible, la titulació que tinguen els i les professionals “.

Per la seua banda, el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, que ha intervingut en la roda de premsa per explicar el contingut de l’avantprojecte de llei, ha destacat que aquesta norma “posa en valor, garanteix i ajuda, i més en un moment com l’actual, a preservar la salut pública i el benestar de tots els practicants d’esport i de tots aquells usuaris i usuàries d’activitats físiques i esportives “.

L’avantprojecte de Llei d’Ordenació de les professions de l’esport a la Comunitat Valenciana regula, per tant, les professions esportives, així com les funcions que corresponen a cadascuna. Aquestes professions són: monitor o monitora esportiu; entrenador o entrenadora esportiu; preparador o preparadora física; director o directora esportiu; professor o professora d’Educació Física.

Així mateix, estableix els requisits per a l’exercici de cadascuna de les professions regulades, de manera que s’especifica la formació i titulació requerides per a cada un.

Mesures enfront de la COVID-19

Entre altres assumptes, el Consell ha aprovat les mesures adoptades per les diferents conselleries en diferents sectors, per un import global de 16,6 milions d’euros, per fer front a les conseqüències de la COVID-19.

En aquest sentit, pel que fa a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, aquest departament ha contractat el subministrament de material sanitari per valor de 14,3 milions d’euros. Es tracta de monitors i respiradors per ampliar les UCI; tests de diagnòstic; gel hidroalcohòlic; guants de nitril; mascaretes i bates quirúrgiques impermeables.

Així mateix, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha ampliat el termini d’execució del contracte de reforç de el servei d’atenció telefònica 112, que va adoptar al mes de març, per tal de allargar-lo fins al 30 de novembre per atendre el volum de trucades que rep la plataforma. La partida global de l’contracte ascendeix a 1,4 milions d’euros.

Per la seua banda, Presidència de la Generalitat ha contractat, per 605.000 euros, el servei d’una agència de comunicació per dur a terme una campanya informativa sobre la transició cap a la nova normalitat.

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha contractat, per la via d’urgència, el subministrament de llicències per a garantir la seguretat a l’entorn de l’teletreball, per tal de protegir la informació i aconseguir una prestació de servei segura i eficient. L’import ascendeix a 86.000 euros.

Finalment, el Consell ha aprovat la contractació d’urgència d’el subministrament de màscares quirúrgiques i de gel hidroalcohólico, així com el reforç dels serveis de neteja, per al personal de l’Administració de Justícia i per a les oficines comarcals de Medi Ambient de Castelló, Alcoi , Altea i Crevillent, el viver forestal de Santa Faç i la central de prevenció d’incendis d’Alacant. La quantitat global assignada és de 258.000 euros.