El Consell aprova les bases reguladores i la convocatòria d’ajudes per a les línies de transport discrecional de persones viatgeres per carretera

215
Així seràn les noves línes d'autobus des del Maestrat i Els Ports a la costa
Així seràn les noves línes d'autobus des del Maestrat i Els Ports a la costa

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

El Consell ha autoritzat el decret llei pel qual s’aproven les bases reguladores i la convocatòria d’ajudes per a empreses del sector del transport públic discrecional de viatgers en autobús per carretera de la Comunitat Valenciana afectades econòmicament per la COVID-19.

Aquests ajudes, que articula la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, suposaran un import de 8.400 euros per autobús i estan dirigides a propiciar la recuperació d’aquest sector i evitar la destrucció d’ocupació.

En total, la Generalitat invertirà 15 milions d’euros per pal·liar les pèrdues registrades pel sector del transport discrecional de la Comunitat Valenciana, degut principalment a les restriccions de mobilitat ocasionades per la pandèmia.

En l’actualitat, més de 2.300 autobusos, pertanyents a prop de 215 empreses, realitzen serveis de transport discrecional de persones passatgeres a la Comunitat Valenciana.

El transport públic discrecional de viatgers en autobús per carretera és un sector clau en el desenvolupament de l’economia valenciana, tant pels llocs de treball que genera com per la seva vinculació amb altres sectors fonamentals, com ara el turisme. A més de ser un dels mitjans de transport menys contaminants i més respectuós amb el medi ambient.