El Consell anuncia noves ajudes per pal·liar els efectes Covid-19 en el comerç i l’artesania

241
Mònica Oltra anunciant els nous plans de suport al comerç i l'artesania.

El Consell de la Generalitat Valenciana ha donat llum verda a una nova proposta d’ajuda econòmica per a contrarestar els efectes de la Covid-19 en el comerç i l’artesania, valorada en 5 milions d’euros a repartir entre les corporacions locals. D’aquesta suma només podran beneficiar-se ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors que tinguen menys de 30 mil habitants, segons ha informat la vicepresidenta i portaveu del Consell valencià, Mònica Oltra.

L’objectiu d’aquesta nova mesura implica incentivar el consum en el comerç local i el foment de més activitats relacionades amb els mercats municipals o de venta no sedentària. L’ajuda consistirà en una subvenció del 50% per a les despeses realitzades en les accions promocionals que cada entitat local haja desenvolupat, fins a un màxim subvencionat de 150 mil euros. Així doncs, es tracta d’una ajuda al sector menys directa que els darrers plans creats com el Plan Resistir Plus, ja que aquesta vegada es promou i s’incentiva el gasto en el sector però no s’hi dediquen esforços directament sobre autònoms o empreses.

Així mateix, aquesta ajuda de 5 milions d’euros no és l’única novetat en matèria d’idees que donen suport a el sistema social i econòmic valencià. Mònica Oltra també ha anunciat el decret pel qual s’estableixen les bases reguladores i concessió directa de les subvencions extraordinàries per al suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la Covid-19. Són ajudes directes a persones autònomes (empresaris i empresàries i professionals) i a empreses, i es busca la solvència i la reducció de l’endeutament del sector privat. La dotació d’aquestes ajudes, que formen part del Pla Resistir Plus, arriba fins als 647 milions d’euros, amb possibilitat d’ampliació, i és considerada la gran acció pública per combatre els efectes sobre el sector privat de la pandèmia.