El Consell acorda la compra de 4 milions de mascaretes per als centres sanitaris

822
PUBLICITAT

– El valor de compra ascendeix a 2 milions d’euros

El Ple del Consell ha acordat la tramitació d’emergència per a la contractació del subministrament de 4 milions de mascaretes de tipus quirúrgic, amb un valor estimat de 2 milions d’euros.

Actualment, la utilització de les mascaretes és una de les mesures més efectives enfront de la propagació del virus, juntament amb la higiene de mans i el manteniment de la distància entre persones.

D’aquesta manera, i a l’espera de tractaments consensuats, una alta immunització de la societat i una vacuna, la mascareta és una mesura protectora indispensable per a professionals i població general.

Així doncs, les comunitats autònomes han de disposar de plans de contingència per a fer front a la gestió de situacions d’emergència derivades de l’expansió de la Covid-19, que han de garantir la capacitat per a respondre davant increments importants i ràpids de transmissió.

L’adquisició per tràmit d’emergència està justificada per l’actual situació de pandèmia, ja que a escala mundial s’incrementa la demanda de protecció de material per a l’abordatge del virus i, per tant, s’ha desbordat la capacitat de producció d’aquest material.

Per aquest motiu, i amb l’objectiu de garantir la disposició d’aquests dispositius amb caràcter urgent, es fa necessari la formalització immediata de compromisos amb les empreses comercialitzadores.