El congrés d’esMontañas continua a Morella amb una elevada participació

87
esMONTAÑAS

– Aquesta jornada concentra gran quantitat de conferències i taules redones al voltant dels temes que afecten els municipis de l’associació

– El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, participarà a l’acte de cloenda demà a les 13.20 hores

– 274 municipis i quatre diputacions pertanyen a esMontañas, la qual va nàixer l’any 2013

La ciutat de Morella alberga aquestos dies el IV congrés de l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya, esMontañas. Així, la jornada d’avui és la més plena d’activitats amb conferències, xerrades i taules redones que se succeeixen durant tot el dia. Aquestes activitats tracten sobre diferents temes que afecten els pobles de l’associació. Així, la despoblació o el canvi climàtic han sigut els temes principals en les xerrades del matí.

El regidor de Desenvolupament Rural i Medi Ambient, Rafa Pallarés, ha destacat “la importància de treballar en conjunt per abordar problemes de manera conjunta i trobar solucions des de diferents punts de vista”. A més, el regidor ha explicat “el canvi climàtic i el despoblament forestal són els principals problemes que s’aborden durant el congrés”.

Cal comentar que a la taula redona d’aquesta vesprada amb el títol Els reptes de la muntanya colombiana i de l’atles i el projecte muntanyes solidàries comptarà amb membres del Consell de la Solidaritat de Morella que assistiran per a escoltar els diferents temes que emmarca aquesta.

Demà el IV congrés d’esMontañas continua amb conferències des de les 9.30 hores. A més, a les 13.20 hores se celebrarà l’acte de cloenda d’aquest esdeveniment amb la presència del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

L’Associació de Municipis de Muntanya va nàixer l’any 2013 per iniciativa d’un grup d’alcaldes de localitats amb aquestes característiques. Així, esMontañas pretén ser un instrument al servei dels pobles per a posar en valor aquestes zones, defendre les seues reivindicacions i convertir-se en un referent social i econòmic. Actualment compta amb 274 municipis i quatre diputacions provincials.