El concurs de gossos de rabera torna al prat de l’Albereda a la 764a Fira de Morella

664
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La 764a Fira de Morella tindrà lloc aquest cap de setmana del 10 i 11 de setembre i recupera un dels seus actes característics. Així, el diumenge 11 de setembre, el prat de l’Albereda acollirà el IV concurs de gossos de rabera a partir de les 11.00 hores. En aquest participaran un total de nou pastors amb 10 gossos, set dels quals són valencians i 3 venen de la comunitat veïna d’Aragó. A més, està previst que l’entrega de premis tinga lloc a l’Espai Firal junt amb l’acte de cloenda de la fira i els sortejos de patrocinats per la Cooperativa comarcal Sant Antoni Abad, l’Associació Firal Els Ports i l’ajuntament de Morella.

Cal explicar que, per a la quarta edició d’aquest certamen s’ha ampliat la zona de participació, la qual ocupa el prat de l’Albereda i part dels pins de la zona superior d’aquest. Així, l’espai de participació compta amb una zona d’ombra per a situar els corrals de les ovelles i afegeix obstacles. La prova compta amb dues parts diferenciades que hauran de realitzar tots els participants. La primera compta amb obstacles per on haurà de passar el ramat com una porta i un rogle i una mànega. Pel que fa a la segona, tornarà a utilitzar el rogle, així com tancar el ramat al corral i tornar a eixir per a finalitzar el concurs. Aquest té un sistema d’avaluació per punts a l’hora de superar els diferents obstacles. En cas d’empat per punts, el jurat tindrà en compte el temps utilitzat per a completar el circuit.

El regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, ha destacat que “ens alegra recuperar aquest concurs dins de la Fira de Morella, ja que en alguna edició s’ha celebrat en dates diferents” i ha afegit que “creiem que en una cita tan important, creix la participació i el públic que s’acosta a vore com treballen els pastors junt amb els gossos”. L’edil ha explicat que “una novetat d’aquest any és que l’entrega de premis tindrà lloc a l’Espai Firal junt amb l’acte de cloenda i els sortejos”. Finalment, ha aprofitat per a “animar a totes i tots a disfrutar del concurs de gossos de rabera” i ha aprofitat per a “agrair a l’organització del concurs la seua implicació perquè aquest tinga lloc dins de la 764a Fira de Morella”.