El COMCAS crida a la responsabilitat dels castellonencs per frenar l’epidèmia de coronavirus

476
PUBLICITAT

Nota de premsa del COMCAS

Davant l’evolució de l’epidèmia de coronavirus Covid 19, la Junta Directiva d’Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) fa una crida a el compromís social ia la responsabilitat dels ciutadans per ajudar a eliminar l’expansió d’aquest virus i evitar així un col·lapse de l’ sistema sanitari provincial.

Davant les experiències de l’evolució d’aquest brot epidèmic en països prop-ens com Itàlia, instem als castellonencs i visitants a ser conscients que hem de frenar la corba de l’contagi. Un objectiu que només és possible si els ciutadans eludim i ens allunyem de grans concentracions de persones i de focus de contagi, a més de mantenir unes rutines d’higiene en el nostre dia a dia. Rutines que formen part dels protocols emesos des de les institucions-cions sanitàries.

Des del Col·legi de Metges de Castelló fem una crida als caste-llonenses perquè romanguin als seus domicilis en els pròxims dies, i evitar-tando així acudir a espais públics, si no és estrictament necessari.

De la mateixa manera es recomana als ciutadans que no vagin als centres de salut ni a les Urgències hospitalàries, excepte casos de força major. Cal evitar consultes no urgents o acudir als centres de salut a recollir resultats d’analítiques o proves complementàries, atès que per això poden fer-se

consultes telefòniques en què se’ls informa dels resultats d’aquestes anàlisis o proves.

La Junta Directiva de l’COMCAS confia que els ciutadans actuïn de forma responsable, cosa que revertirà en benefici dels seus conciutadans a l’una que redundarà en un millor funcionament de el sistema de salut públic a l’igual que la sanitat privada.

De forma paral·lela, el Col·legi agraeix la tasca constant i sense descans que estan desenvolupant els professionals mèdics i sanitaris que estan treballant, renunciant als seus permisos i vacances, en un escenari mai vist ni a la província, ni a Espanya.

Es recorda que la Generalitat Valenciana ha habilitat un telèfon d’informa-ció a través el qual els ciutadans poden plantejar els seus dubtes 900.300.555

Així mateix, el COMCAS dóna suport a les mesures adoptades per les administracions públiques de la província, ajuntaments i Diputació, així com les de la Gene-ralitat Valenciana per evitar que es disparin els contagi