El Col·legi Oficial de Metges de Castelló demana a l’administració la millora de l’assistència sanitària

355
El Col·legi Oficial de Metges de Castelló demana a l'administració la millora de l'assistència sanitària
PUBLICITAT

La Junta Directiva del Col·legi Oficial de Metges de Castelló (COMCAS) ha llançat un comunicat dirigit a l’administració per demanar la urgent millora en la gestió i l’organització de l’Atenció primària.

També, demanen a la ciutadania la comprensió de la situació actual de pressió a la qual està sotmesa l’Atenció Primària i que aquesta és la causa que moltes voltes els telèfons estiguen saturats i moltes necessitats no puguen ser ateses de seguida. Es demana a Conselleria combatre l’escassetat de recursos humans ara que s’ha fet visible la importància del sector per a poder combatre aquesta situació i que es puguen cobrir baixes i fer substitucions després de jornades tan llargues.

Al comunicat s’adjunta un resum de totes les demandes dels metges en el qual s’inclou la necessitat que les autoritats sanitàries adopten amb màxima urgència mesures que frenen la transmissió i controlen la sisena onada de pandèmia. També, que s’habiliten punts col·lectius de presa de mostres a pacients amb símptomes per a descongestionar els centres de salut i l’Atenció Primària, el reforçament  del personal encarregat de realitzar els rastrejos dels casos covid. I la prevenció de situacions crítiques en els Centres de Salut i Punts d’Atenció Continuada amb reforç de professionals o ajustos d’agenda.

Finalment, fan una crida a la població perquè no deixe de costat les mesures que es van implementar a principis de la pandèmia com el llavat de mans, la distància i la mascareta, i donen importància a la vacunació.

Àudio. Eva Suárez.