El col·legi de Morella participarà el dissabte en el campionat nacional de robòtica Amazon Challenge

312

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El dissabte 29 de maig tindrà lloc la competició nacional de robòtica Amazon Challenge amb la participació del CEIP Mare de Déu de Vallivana de Morella. El centre participarà des de les instal·lacions de l’Ajuntament de Morella amb una representació de 26 equips amb 78 alumnes des de 3r fins a 6é en les categories d’androides i bots. Cal destacar que es tracta d’una competició d’àmbit nacional amb un total de 280 equips i 540 alumnes, on el de Morella és un dels pocs col·legis públics que participa en aquesta activitat innovadora i dels que més participació aporta.

L’Amazon Challenge consisteix en programar un robot anomenat Hèrcules per a lliurar un regal d’aniversari a través de la plataforma CoderZ. En aquesta experiència virtual, els i les joves aprenen els conceptes bàsics d’informàtica, alhora que descobreixen el funcionament de l’empresa de paqueteria Amazon. Robòtica Virtual facilita l’accés a l’aula virtual de la fàbrica Amazon on han de programar el robot i l’entorn en tres dimensions d’aquesta. Així, els quatre millors equips passaran a la posterior competició internacional.

A partir de les 9.00 h es presentaran els equips que participen en la competició i a les 9.30 hores s’explicarà la normativa de la prova. Així, a les 9.45 hores s’iniciarà el repte Amazon Challenge fins a les 11.30 hores. A continuació, a partir de les 12.00 hores s’iniciarà la final amb els equips classificats i a les 13.30 hores tindrà lloc l’entrega dels premis d’aquest concurs. Aquest es podrà seguir a través del canal de YouTube de Robòtica Virtual (https://www.youtube.com/channel/UCrc2H2gy483cZ0fn1XAu_Qw).


La directora del CEIP Mare de Déu de Vallivana, Pili Bellés, ha destacat que “l’Amazon Challenge compta amb una elevada participació des del col·legi de Morella amb l’alumnat interessat des de 3r fins a 6é” i ha afegit que “el dissabte es viurà una jornada molt participativa amb els 26 equips del centre, ja que es fomenta aquesta activitat entre tot l’alumnat”.

D’altra banda, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha explicat que “la competició tindrà lloc a l’edifici de l’ajuntament, per la qual cosa aquest estarà tancat al públic durant el transcurs de la mateixa” i ha apuntat que “la col·laboració amb el col·legi és constant, de manera que hem cedit les instal·lacions del consistori per a albergar aquest esdeveniment”. L’edil ha remarcat que “es tracta d’una important iniciativa educativa i lúdica amb participació d’alumnes de tot l’estat i amb molta participació des de l’escola de Morella” i ha aprofitat per a “desitjar molta sort i de segur que serà un èxit”.