El Col·legi de Metges de Castelló se suma a l’homenatge als facultatius morts en la lluita contra el coronavirus

454
Cartell de l'homenatge als metges
Cartell de l'homenatge als metges
PUBLICITAT
  • Avui, a les 12, han guardat dos minuts de silenci en la seua memòria
  • La iniciativa naix del Fòrum de la Professió Mèdica d’Espanya (FPME)

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) s’ha sumat avui, a les 12 hores, a l’homenatge als metges morts en la seua tasca de combatre la Covid-19. Professionals de totes les especialitats, especialment d’Atenció Primària i d’Urgències. En la seua memòria s’han guardat 2 minuts de silenci.

El Fòrum de la Professió Mèdica d’Espanya (FPME), a iniciativa de la CESM, ha plantejat aquest homenatge als facultatius morts en “una mostra més de la seua responsabilitat i vocació”, han posat la seguretat i salut dels
pacients “per damunt de la pròpia”, sacrificant les seues relacions familiars i fins i tot la seua pròpia vida.

Per això, el Fòrum de la Professió ha llançat una campanya que ha començat avui en la qual s’han guardat dos minuts de silenci a les portes dels centres de treball a les 12.00 hores i els companys, a més de lluir crespons negres, comparteixen els seus records i missatges d’ànim i reconeixement per als morts i les seues famílies.

És un gest que secunden des de les xarxes socials amb les etiquetes #UnSilencioYUnaPalabra, #HomenajeSanitario i #NiUnFacultativoMenos, amb els quals tots aquells que ho desitgen podran sumar-se a aquest homenatge amb imatges, vídeos o missatges que recorden als qui “no van dubtar a posar-se a la feina”, malgrat les “incerteses” que hi havia respecte al virus i els mitjans insuficients, entregant-se a una vocació que va permetre posar fora de perill als qui es posaven a les seues mans, encara que això suposara “arriscar la seua pròpia vida”.

El Fòrum de la Professió Mèdica està integrat per: Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM) – al qual pertany el Col·legi de Metges de Castelló-, la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM), Federació d’Associacions Científiques i Metgesses Espanyoles (FACME), Consell Nacional d’Especialitats en Ciències de la Salut (CNECS), Consell Estatal d’Estudiants de Medicina (CEEM), i Conferència Nacional de Degans de Facultats de Medicina (CNDFM).