El Col·legi de Metges de Castelló exigeix a Sanitat que inicie ja la vacunació dels metges que exerceixen en la sanitat privada

353
metges castelló
PUBLICITAT

L’agrupació alerta que la conselleria no ha concretat les dates ni la logística malgrat el seu compromís 

La Junta Directiva del Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) exigeix a la Conselleria de Sanitat que concrete la data de l’inici de la vacunació dels metges que exerceixen en la sanitat privada, tant per compte propi com aliena. Exigència que es fa una setmana després de la reunió mantinguda amb la consellera i davant la falta de resposta i accions per part de l’administració.

L’exigència obeeix a una situació d’incertesa per la falta d’informació que han fet arribar els metges que exerceixen en el sector privat. La junta directiva del col·legi alerta que amb el retard acumulat s’incompleix una de les prioritats de la fase del pla de vacunació que contempla immunitzar al personal sanitari de primera línia del sector públic i privat.

Des de COMCAS han explicat que en la reunió mantinguda el passat 13 de gener la consellera va confirmar que tots els metges i professionals sanitaris que treballen en la sanitat privada serien vacunats. Als qui treballen als hospitals els seria inoculada la vacuna en els citats centres i amb els seus recursos. D’altra banda, per a aquells que treballen en centres sanitaris més petits o són metges autònoms serien les mútues o els serveis de prevenció de riscos laborals els qui assumirien aquesta tasca. No obstant això, va quedar en l’aire la logística i la data d’inici d’aquesta vacunació. 

Els metges demanen que s’actue d’urgència, i de manera justificada per la gravetat de la situació que viuen els professionals sanitaris en les seves consultes, on tracten diàriament un gran nombre de ciutadans contagiats per la COVID-19. 

El Col·legi de Metges de Castelló ha instat la ciutadania a realitzar un exercici de responsabilitat i atendre les recomanacions de les autoritats sanitàries d’extremar la precaució, reduir els contactes socials i seguir amb les mesures de prevenció com la neteja de mans amb freqüència, mantenir la distància de 2 metres i portar sempre la màscara correctament.