El Col·legi de Metges de Castelló demana a Sanitat que informe als ciutadans sobre el calendari de vacunació contra la COVID-19

400
metges castelló
PUBLICITAT

La incertesa fa que els ciutadans truquen als centres de salut demanant una informació que els metges desconeixen

La Junta Directiva del Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) insta la Conselleria de Sanitat a facilitar una informació clara i precisa als ciutadans inclosos en els següents trams del pla de vacunació de la COVID -19 sobre quan se’ls inocularan les dosis i en quins centres. L’organització ho ha comunicat davant el gran volum de trucades rebudes diàriament en els centres de salut reclamant aquesta informació, sense que els professionals sanitaris puguen donar una resposta per la falta d’informació que tenen sobre el tema, atès que des de la Conselleria no se’ls ha informat dels detalls de la campanya.

Des del Col·legi de Metges de Castelló s’afirma que aquesta situació augmenta la incertesa i el nerviosisme entre els pacients, i més en els últims dies davant les informacions periodístiques sobre la falta de subministrament de vials per part de les farmacèutiques. Per això, l’agrupació insisteix en la necessitat de combatre la incertesa amb informació precisa.

Els col·legiats reiteren la seva disposició a col·laborar amb l’Administració en aquest tema, però per a això demanen ser coneixedors dels plans de la Conselleria de Sanitat en aquest tema concret.

Així mateix, demanen responsabilitat als ciutadans, que eviten els desplaçaments innecessaris, a més de seguir les recomanacions de les administracions sanitàries de la rentada freqüent de mans, mantenir la distància interpersonal de 2 metres, i usar correctament la màscara.