El Col·legi de Metges de Castelló anima als ciutadans a complir el protocol a l’hora de passejar amb els xiquets

0
112
Junta Directiva COMCAS
Junta Directiva COMCAS

COMUNICAT DEL COL·LEGI DE METGES DE CASTELLÓ

La Junta Directiva del Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) fa una crida a la ciutadania perquè col·labore en la tasca comuna de frenar la pandèmia del coronavirus Covid-19 perquè cadascun de nosaltres podem contribuir amb el nostre comportament a això. Fem aquesta crida després de comprovar els casos puntuals, però no per això menys censurables, de concentració de persones aquest diumenge en algunes localitats, sense respectar la distància social de 2 metres, en el primer dia en què els pares podien traure al carrer als seus fills.

Vam mostrar la nostra satisfacció pel civisme i bon comportament general de la població complint, durant aquestes setmanes de vigència de l’Estat d’Alarma, les indicacions de les autoritats per a frenar aquesta pandèmia. Una col·laboració que, com a metges, hem viscut en primera persona i que agraïm igual que els aplaudiments solidaris que dediquen a tot el personal sanitari a les huit de la vesprada.

Però ens agradaria que aquest agraïment el materialitzaren en el compliment del protocol establit pel Govern per a garantir la seguretat en les eixides dels menors de 14 anys a fer una passejada, a càrrec d’un adult només, una vegada al dia i no allunyant-se més d’un quilòmetre del seu domicili. Perquè complint aquestes normes es continuaria reduint la pressió sobre el personal sanitari que veuria millorades les seues condicions de treball en aquestes dures circumstàncies.

Del civisme de tots depén que no es produïsca un repunt dels contagis que redoblaria la pressió assistencial i el treball per als professionals sanitaris, a més de posar en qüestió l’adopció de noves mesures “d’alleujament del confinament” com apunta el Govern.

Així mateix, recordem la conveniència de cuidar la higiene personal, amb freqüents rentades de mans, i el manteniment de distància interpersonal d’entre 1,5 i 2 metres. Així, amb la col·laboració de tots, tirarem avant.