El col·legi de Culla es consciencia sobre les desigualtats existents en la fabricació dels aparells electrònics amb ‘Construeix Valors’

204
PUBLICITAT

Tres xiquets de primària, Xavi, Iker i Salva, de l’aulari del CRA l’Aiguaneu de Culla han participat en les sessions teoricopràctiques del programa ‘Construeix Valors’ de la ONGD Medicusmundi Mediterrània. Així, els tres alumnes han aprés sobre el cicle productiu dels aparells electrònics, des del seu inici amb l’extracció dels minerals, passant per la seua elaboració a les fàbriques i arribant fins al consumidor final a través de les botigues.

Després de l’explicació teòrica, els menors s’han posat a la feina i han plasmat l’aprés en dues maquetes creades amb peces de Lego Educació. En elles han representat les problemàtiques i desigualtats que sorgeixen en les diferents parts del cicle productiu per a, no sols ser conscients ells del problema i la necessitat de canvi cap a un model més sostenible i igualitari, sinó també acostar aquesta idea a la ciutadania de Culla. En les maquetes han representat, d’una banda, una mina, lloc d’obtenció dels minerals amb els quals es fabriquen mòbils o càmeres, en la qual han inclòs a xiquets, xiquetes i dones treballant per a simbolitzar el treball infantil i les males condicions laborals. I, per un altre, amb enginy, creativitat i molta faena en equip, han donat forma a una fàbrica de mòbils amb la qual han volgut plasmar la contaminació generada i l’explotació laboral als països empobrits en els quals es troben.

Les dues maquetes realitzades podran veure’s pròximament en una exposició a Benassal en la qual estaran exposats els treballs realitzats per xiquets i xiquetes de diferents punts de la comarca de l’Alt Maestrat.

El projecte ‘Construeix Valors’ és finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.