El col·legi i l’IES de Benassal acullen una jornada de prevenció d’incendis

2591
Prevenció d'incendis a l'escola
PUBLICITAT
Prevenció d'incendis a l'escola
Prevenció d’incendis a l’escola

-Serà el 30 d’octubre dins d’una campanya de la Fundació Mapfre, a Associació Professional de Tècnics de Bombers (APTB) i el Consorci Provincial de Bombers (CPC) de Castelló.

El proper dijous dia 30 d’octubre el CEIP Alcalde Fabregat de Benassal i l’IES Alfons XIII acolliran una jornada de prevenció d’incendis en l’àmbit escolar i de la llar. La mateixa s’enquadra dins de la Setmana de la Prevenció que es porta a terme a la província. La campanya està promoguda per la Fundació Mapfre, l’Associació Professional de Tècnics de Bombers (APTB) i el Consorci Provincial de Bombers (CPC) de Castelló.

La Fundació Mapfre aportarà el material didàctic que es repartirà als alumnes. L’APT s’encarrega de l’organització logística i el Consorci posa a la seva disposició els mitjans humans i materials que els alumnes puguen aprendre els conceptes i idees, i es puguen desenvolupar els tallers.

En Benassal es desenvoluparan quatre tallers:

-El primer d’ells consistirà en una xerrada en la qual es projectaran vídeos relacionats amb la prevenció d’incendis a la llar i el col·legi. Així mateix s’incidirà en l’ús de detectors de fums, ja que la campanya es fonamenta en l’ús d’aquests equips que són “barats i altament eficaços”

-El segon taller tindrà per objecte que els escolars i professors sàpiguen moure’s i orientar-se amb poca o nul·la visibilitat. Per a això s’instal·larà a l’escola un laberint amb planxes de fusta que simularà un habitatge. S’hi farà que els escolars, amb els ulls tapats, sàpiguen fer el recorregut oportú fins a la sortida.

-La tercera proposta formativa consisteix a mostrar als estudiants els vehicles de bombers i totes les eines i materials que utilitzen per fer front als diferents serveis d’emergència a què s’enfronten en el seu dia a dia.

-El quart taller se centrarà en un exercici d’extinció i un foc real que controlen els bombers, i en el qual els professors, han d’apagar emprant per a ells extintors de pols ABC o de CO2. Tots els alumnes, s’asseuran a les grades al pati per observar com s’apaga un foc.

Finalment cada alumne rebrà un casc de bomber de la promoció de la Fundació Mapfre.