El Club de Bàsquet Femení Morella rebrà la Creu de Santa Llúcia 2022

283
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’ajuntament de Morella ha celebrat avui un ple extraordinari per a aprovar la concessió de la Creu de Santa Llúcia 2022. El Club de Bàsquet Femení Morella rebrà la màxima distinció de la ciutat el pròxim divendres 7 de gener, durant la festivitat del patró de la ciutat, Sant Julià, en un acte cívic al Teatre Municipal a les 13.00 hores. Així, s’atorga la Creu de Santa Llúcia a una entitat que va més enllà de l’activitat esportiva, ja que es tracta de l’únic club femení en esport d’equip i, per tant, el que dóna instruments a les xiquetes per empoderar-se, fer-se fortes, independents i comprovar que elles també són capaces i poden ser les protagonistes de les grans gestes esportives com han demostrat en tots aquestos anys.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquestes distincions serveixen per a reconéixer el treball i esforç de persones i col·lectius amb la ciutat de Morella, la qual cosa ens fa més grans com a poble”. A més, el primer edil ha afegit que “el Club de Bàsquet Femení Morella fa un gran treball amb l’esport femení des de l’any 2002 i oferir aquesta activitat a les xiquetes de Morella, les quals han obtingut diferents èxits durant els anys de la seua història”. “Fa 20 anys es va iniciar este esport a les Escoles Esportives Municipals i després es va donar pas a la formació del club”. A més, també ha recordat “a les pioneres morellanes que van formar part del primer equip de bàsquet femení de Morella des de l’any 1991”. Finalment, Rhamsés ha aprofitat per a “felicitar i agrair a totes les jugadores, mares, pares, entrenadors i totes les persones que fan possible aquest projecte”.

Cal explicar que, la història del Club Bàsquet Femení Morella comença estretament lligada a la regidoria d’esports de la ciutat, quan el setembre de 2002 Josep Bordás, regidor d’esports en aquell moment, va proposar a l’actual entrenador, José Moreno, oferir bàsquet femení en les Escoles Esportives Municipals. Començava així, de zero, després dels desapareguts equips de bàsquet sènior, l’oferta per a l’esport d’equip femení. En un primer moment les inscripcions van ser de tan sols vuit xiquetes i el mateix Moreno ens diu ”vaig intentar convèncer a Josep Bordás que ho deixés córrer, però la seva insistència va acabar per convèncer-me a mi del contrari. El seu argument va ser que si aquestes vuit nenes s’ho passaven bé, l’any següent el nombre d’inscrites augmentaria, com va ser així”. Eixa temporada, amb quatre xiquetes de tercer de primària i quatre de quart tan sols es van fer entrenaments. A final de la mateixa van jugar dos partits amistosos enfront del Vinaròs, guanyant el C. B. F. Morella i, per tant, els seus dos primers encontres. La temporada següent, 2003-2004, el plantejament va ser el mateix, però ja es van doblar les inscripcions, 16 xiquetes. Posteriorment, la temporada 2004-2005 es van realitzar els tràmits de constitució del club, així com la inscripció en la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana. Aquesta va ser la primera temporada amb participació en les competicions d’aquesta federació.

L’any de Manuel Grau Montserrat
Morella i Besalú li dediquen l’any 2022 a l’escriptor Manuel Grau Montserrat i commemorar el 30 aniversari de la seua mort. Així, ambdues poblacions albergaran activitats durant tot l’any amb l’objectiu de donar a conéixer la seua obra. Cal explicar que el 7 de gener, ambdós consistoris signaran l’acord de col·laboració per a incentivar la figura de Manuel Grau Montserrat i reforçar la relació d’ambdues poblacions.