La Diputació de Castelló ha acollit la cloenda del IV Circuit BTT Castelló que ha tornat a registrar un èxit de participació en els seus 11 carreres a l’interior de la província en sumar la participació d’un total de 2.751 esportistes. Amb això, aquest circuit provincial es consolida com un dels referents en esport de muntanya i element dinamitzador de l’activitat turística dels pobles de l’interior sobre els quals repercuteix amb un impacte econòmic superior als 150.000 euros.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha agraït a tots els participants, organitzadors i ajuntaments dels municipis on es desenvolupen les proves “el seu esforç i suport a aquesta iniciativa que torna a complir amb el doble objectiu del nostre president, Javier Moliner, en matèria d’esports. D’una banda, donar suport a la pràctica de l’esport popular entre els castellonencs, i per altra mostrar que a l’interior de Castelló tenim l’entorn perfecte i la xarxa de serveis idònia per oferir la millor experiència esportiva de muntanya i impulsar aquest tipus de turisme com a generador d’oportunitats en els nostres pobles “.
 
Els guanyadors del circuit han estat Jorge Escobar en categoria Junior, Rubén Roda en Sub-23, Xavi Rebollar a Elits, Óscar Juárez a Màsters-30, David Archelós a Màsters-40, Jesús Hervás en Veterans i Montse Álvarez en Femenina.
 
Formen part d’aquest circuit les carreres de l’Alcalatén, Salzadella, Montanejos, Vall d’Uixó, Sant Joan de Moró, Morella, Cabanes, Serra d’en Garcerán, Onda, Vilafamés i Alcalà de Xivert.
 
-Consolidació de ‘Muntanyes de Castelló’

La Diputació continua treballant per potenciar el posicionament dels recursos naturals de l’interior de Castelló com l’escenari idoni per a la celebració d’esdeveniments esportius. Així, sota la marca turística-esportiva que va crear l’any passat, ‘Muntanyes de Castelló, la institució provincial ha impulsat ja durant aquest any més d’una quarantena de competicions en les zones de l’interior, entre carreres a peu (Circuit Diputació de Curses de muntanya i Circuit Lliga Nord) i BTT (Circuit Provincial BTT Muntanyes de Castelló).
 
Cal destacar a més el suport de la Diputació, al marge dels seus propis circuits ja comentats, a la celebració de proves esportives de muntanya que s’han convertit en referents en les seves disciplines, com és el cas de la Penyagolosa Trails, la Gegant de Pedra a BTT o els diferents trails que s’han desenvolupat a la Serra d’Espadà o en municipis turístics com Montanejos.